Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

NICHE PROJEK

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 4]

51 Mari Belajar on Sun Feb 08, 2009 8:14 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Huhuhu..Boleh Tahan Juga Nak Mencari keyword yang sesuai..

Sleep Sleep Sleep

Jika tak keberatan boleh bagi Tips2 menvari keyword kurang saingan tapi CPC dia tinggi..adakah 1usd tu kira tinggi ya? Question

View user profile

52 Re: NICHE PROJEK on Sun Feb 08, 2009 3:11 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Keyword menentukan apa yang bakal kita isikan dlm blog. Keyword juga bakal menentukan kedudukan kita dlm ranking search engine. Keyword juga menentukan berapa cepat rm kita bertambah dlm ac adsense dr hari ke hari. Kalau keyword dah hensem, apa lagi...? Buat sikit homework. Link xchange dng webmaster2 yang ada PR tinggi. Lagi banyak link, lagi cepat spider robot search engine akan crawl blog serta dianugerahkan PR. Boleh submit kat s.engine, directory, ruangan komen dan juga yahoo answers.

1 lg, usahakan membina seberapa banyak 'blog niche' dan linkkan antara 1 sama lain disamping buat homework seperti di atas.

Kalau keyword x keluar dlm seobook, maknanya jangan guna keyword tu pasal tiada demand. Beralih pada keyword2 yang lain. Awak boleh study niche dengan perhatikan list yang ada dlm 'Niche Project' forum ni. Insyaallah awak akan paham dan dapat gambaran sedikit sebanyak tentang apa itu niche.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

53 Result on Mon Feb 09, 2009 10:04 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member

View user profile

54 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 09, 2009 11:55 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:Keyword menentukan apa yang bakal kita isikan dlm blog. Keyword juga bakal menentukan kedudukan kita dlm ranking search engine. Keyword juga menentukan berapa cepat rm kita bertambah dlm ac adsense dr hari ke hari. Kalau keyword dah hensem, apa lagi...? Buat sikit homework. Link xchange dng webmaster2 yang ada PR tinggi. Lagi banyak link, lagi cepat spider robot search engine akan crawl blog serta dianugerahkan PR. Boleh submit kat s.engine, directory, ruangan komen dan juga yahoo answers.

1 lg, usahakan membina seberapa banyak 'blog niche' dan linkkan antara 1 sama lain disamping buat homework seperti di atas.

Kalau keyword x keluar dlm seobook, maknanya jangan guna keyword tu pasal tiada demand. Beralih pada keyword2 yang lain. Awak boleh study niche dengan perhatikan list yang ada dlm 'Niche Project' forum ni. Insyaallah awak akan paham dan dapat gambaran sedikit sebanyak tentang apa itu niche.

Alhamdulillah..

Banyak dah saya timba ilmu disini..terima kasih kepada Bro Naz dan All Oldtimer lol!

Saya menanti2 surat Encik G..huhuhu

View user profile

55 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 12:15 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member

Wah... banyak buat homework nampak.. Semangat inilah yg perlu ada pada seorang IM. Nanti saya tengok pasal mata saya dah ngantuk. So pagi ada meeting dng client. Ok, kalau ok saya akan listkan dalam niche projek kita. Salamss...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

56 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 12:45 am

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
hoho.. sempoi la ko fareast, kejap je da ada 5 niche..
tapi.. err... mana content blog ko tu??

View user profile

57 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 1:21 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:hoho.. sempoi la ko fareast, kejap je da ada 5 niche..
tapi.. err... mana content blog ko tu??
Dia booking dulu. Takper, nak isi content amik masa sikit. Yang paling penting mencari niche.

fareast, ko boleh isikan artikel, gambar dan video dlm blog2 tu. Aku dah masukkan semua blog2 ko dlm 'niche projek'. Good luck


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

58 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 1:28 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update 10 Feb 09

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/
http://citibank-studentloan.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/
http://mountain-stone-handbags.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Fareast
http://lakeside-collections-catalog.blogspot.com/
http://stephon-marbury-shoes.blogspot.com/
http://brahmin-handbags-store.blogspot.com/
http://buxton-wallets.blogspot.com/
http://tignanello-handbags.blogspot.com/

Setakat ni ada 14 blog dari 6 peserta

Hantar seberapa banyak blog niche (nilai niche hendaklah kurang 100 dan ada nilai CPC Adwords) anda. tapi make sure kena maintain dan update disamping ikut step2 dlm blog. Jangan buat, terus tinggal. Ok, have a nice day Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

59 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 4:08 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
erkk..?? bro Naz, blog aku tak kira ka? Crying or Very sad

aku pun nk join jugak lah....

http://howto-stopexcessivesweating.blogspot.com/

http://bermuda-grass-seed.blogspot.com/ <<< nie baru punya.

View user profile

60 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 7:28 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:erkk..?? bro Naz, blog aku tak kira ka? Crying or Very sad

aku pun nk join jugak lah....

http://howto-stopexcessivesweating.blogspot.com/

http://bermuda-grass-seed.blogspot.com/ <<< nie baru punya.

Ok, sebenarnya aku dah survey keyword yg ko dah jadikan niche blog ko tu. Ko guna kw 'Stop Excessive Sweating' kan?

Dlm seobook http://tools.seobook.com/keyword-tools/seobook/
Hampir takder carian dlm search engine. Cuba ko masukkan keyword tu...

Kat Google ada saingan sebanyak 6,210,000

Dalam Adwords CPC usd2.10

So, kw tu x memenuhi syarat. Maaf ya..

Untuk kw 'Bermuda Grass Seed' tu ok.
Demand bulanan dlm Google = 26x30 = 780
Saingan dlm Google = 60,900
So, 60,900/780 = 78 (kurang dr 100~niche yg baik)
Adwords : usd0.95 (ok)

So, aku masukkan blog no 2 ko dlm projek niche.

Mungkin ko boleh refer kat bawah ni tentang niche :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/niche-saingan-dan-permintaan.html


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

61 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 10, 2009 7:39 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update 10 Feb 09

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/
http://citibank-studentloan.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/
http://mountain-stone-handbags.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Fareast
http://lakeside-collections-catalog.blogspot.com/
http://stephon-marbury-shoes.blogspot.com/
http://brahmin-handbags-store.blogspot.com/
http://buxton-wallets.blogspot.com/
http://tignanello-handbags.blogspot.com/

BiteThatByte
http://bermuda-grass-seed.blogspot.com/

Setakat ni ada 15 blog dari 7 peserta

Hantar seberapa banyak blog niche (nilai niche hendaklah kurang 100 dan ada nilai CPC Adwords) anda. tapi make sure kena maintain dan update disamping ikut step2 dlm blog. Jangan buat, terus tinggal. Ok, have a nice day :


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

62 Re: NICHE PROJEK on Thu Feb 12, 2009 1:07 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:wahh... mizz elly, blog dah dapat 1st page yea.. congratz... cheers
iklan adsense dah dpt bnyk klik ka?

Hmmm.. click ada la sikit2 i dpt. tp earning masih slow. belum cecah 100 lagi. mcm x caya jer blog niche pertama i tu boleh dlm 1st page mr google. honestly, i cuma guna tips dlm blog Naz pasal perkasakan blog saja. belum buat sebarang backlink lagi. what the awesome trick mr Naz gave to us?? bila pikir logik jugakkan??? Smile

View user profile

63 saya Ni baru nak Mula on Thu Feb 12, 2009 7:42 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:hoho.. sempoi la ko fareast, kejap je da ada 5 niche..
tapi.. err... mana content blog ko tu??

Ya Bro.BTB..huhu

saya semalam baru dapat Surat Mr G.. hari saya mula..
apa pendapat semua? nak add content dulu atau SEO kan Blog tu? What a Face

View user profile

64 Salam Semua on Thu Feb 12, 2009 10:30 pm

Salam semua...
sy baru kt cni...
sy nk join projek yg korang smua wat
ni link sy
hope dpt join korang smua

http://www.cariwangtambahan.blogspot.com
http://www.freewebs.com/cariwangtambahan

thanks all..

View user profile

65 Re: NICHE PROJEK on Fri Feb 13, 2009 2:35 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
fareast wrote:
BiteThatByte wrote:hoho.. sempoi la ko fareast, kejap je da ada 5 niche..
tapi.. err... mana content blog ko tu??

Ya Bro.BTB..huhu

saya semalam baru dapat Surat Mr G.. hari saya mula..
apa pendapat semua? nak add content dulu atau SEO kan Blog tu? What a Face
Yang i faham, SEO dulu dan content pun kena SEO jugak kemudian. I refer kat blog Naz pasal perkasakan blog dng keyword.
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-meta-tag.html
pastu boleh baca entry dia yg selepasnya. Tu semua untuk buatkan blog kita mesra search engine.

View user profile

66 Re: NICHE PROJEK on Fri Feb 13, 2009 2:38 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Fauzibest wrote:Salam semua...
sy baru kt cni...
sy nk join projek yg korang smua wat
ni link sy
hope dpt join korang smua

http://www.cariwangtambahan.blogspot.com
http://www.freewebs.com/cariwangtambahan

thanks all..
Ni mesti x baca thread ni dari mula. Sorry to say, maybe Naz akan reject blog2 awak tu. Cuba baca dr awal dan pahamkan syarat2nya.

View user profile

67 Re: NICHE PROJEK on Sat Feb 14, 2009 1:22 am

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
lama dah tak menjengok forum. dah makin bnyk blog skrg. aku tngk dr jauh. kalo blog aku da siap, aku akan masuk garisan mcm korang. tunggu....

View user profile

68 Jika.. on Sat Feb 14, 2009 6:38 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Putera Miskin wrote:lama dah tak menjengok forum. dah makin bnyk blog skrg. aku tngk dr jauh. kalo blog aku da siap, aku akan masuk garisan mcm korang. tunggu....

Jika Tak Keberatan ada benda2 yang boleh dikongsi..
kongsi la Bro Miskin.. lol! lol! lol!

View user profile

69 Hi Fauzi on Sun Feb 15, 2009 2:09 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Fauzibest wrote:Salam semua...
sy baru kt cni...
sy nk join projek yg korang smua wat
ni link sy
hope dpt join korang smua

http://www.cariwangtambahan.blogspot.com
http://www.freewebs.com/cariwangtambahan

thanks all..
Salam kembali Fauzi. Selamat datang ke teratak buruk ni. Bagus u nak join 'niche projek'. Tapi saya harap awak x brkecil hati ya. Blog2 awak tu sebenarnya bagus tetapi tiada niche. Awak boleh teruskan dng blog tersebut. Tetapi awak boleh buat blog lain untuk join dengan syarat awak kena cari niche yang sesuai. Maksud niche lebih kurang camni :

Niche : pelembab rambut herba
Lebih niche : pelembab rambut herba untuk wanita
Lebih2 niche : pelembab rambut herba untuk wanita asia

Tetapi untuk adsense, niche tersebut perlulah :
1. Ada permintaan dalam search engine terutama Google (lebih 33 carian sehari).
2. Kurang saingan dalam search engine (bawah 100k lebih baik).
3. Ada nilai CPC (Cost Per Click) dalam Adwords.

Ada sebab saya syaratkan seperti di atas. Antaranya untuk memudahkan blog niche kita mudah mendapat tempat dlm internet. Kebanyakan org main hentam saja bila pilih topik masa buat blog. Tetapi jika kita buat kajian khusus tentang topik yang bakal kita buat, kita sebenarnya memudahkan kerja kita dlm jangka masa panjang.

Ok, jika awak masih kabur tentang apa yang saya terangkan, awak boleh baca link entri di bawah ini. Semoga awak akan berjaya menemukan niche yang sesuai.

http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/niche-saingan-dan-permintaan.html

notes : thanks again Elly.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

70 Re: NICHE PROJEK on Sun Feb 15, 2009 2:13 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Putera Miskin wrote:lama dah tak menjengok forum. dah makin bnyk blog skrg. aku tngk dr jauh. kalo blog aku da siap, aku akan masuk garisan mcm korang. tunggu....
Masih ada masa lagi. Tapi lagi cepat ko submit lagi bagus. Mari meriahkan majlis...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

71 Re: NICHE PROJEK on Sun Feb 15, 2009 11:38 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
woahh..!!

Naz, asal gambar yang post kat blogger semua tak keluar??
blogger ada masalah ka??\

korang jadi camni tak?

View user profile

72 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 16, 2009 12:26 am

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
ciss... aku dah tau dah asal...

sumer gmbr yang kita post yang upload dari komputer sendiri tak kuar..
yang upload dari web ok je..

siot.. kena upload ke photobucket la nmpak gayanya... adusss...

View user profile

73 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 16, 2009 10:02 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:ciss... aku dah tau dah asal...

sumer gmbr yang kita post yang upload dari komputer sendiri tak kuar..
yang upload dari web ok je..

siot.. kena upload ke photobucket la nmpak gayanya... adusss...
Erkk... mcm mana pulak jadik camtu? Kita boleh upload pic dr pc ke blogger. Takder masalah...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

74 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 17, 2009 2:03 pm

Ryo


New Member
New Member
Hmm blog sy blh join x dlm projek ni..hmm truja sgt nak cuba buat yg trbaik..hrp2 sy x ktinggalan http://slendertone-belt.blogspot.com

View user profile

75 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 17, 2009 2:03 pm

Ryo


New Member
New Member
Hmm blog sy blh join x dlm projek ni..hmm truja sgt nak cuba buat yg trbaik..hrp2 sy x ktinggalan http://slendertone-belt.blogspot.com

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum