Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

NICHE PROJEK

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 4]

26 Re: NICHE PROJEK on Wed Nov 12, 2008 2:46 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update 12 Nov 08

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/
http://citibank-studentloan.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/
http://mountain-stone-handbags.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Setakat ni ada 8 blog dari 5 peserta (termasuk saya).

PERHATIAN KEPADA SEMUA PESERTA !!!
Masa yang ada ni boleh digunakan untuk menambah baikkan penggunaan keyword dan jaringan backlink. Sila buat kesemua tutorial dalam blog http://ads3ns3.blogspot.com/
Tumpukan pada tutorial bulan 10 dan bulan 11 2008.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

27 Re: NICHE PROJEK on Sat Nov 15, 2008 11:05 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update 15 Nov 08

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/
http://citibank-studentloan.blogspot.com/
http://cashpayout-on-structuredsettlement.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/
http://mountain-stone-handbags.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Setakat ni ada 9 blog dari 5 peserta (termasuk saya).

PERHATIAN KEPADA SEMUA PESERTA !!!
Masa yang ada ni boleh digunakan untuk menambah baikkan penggunaan keyword dan jaringan backlink. Sila buat kesemua tutorial dalam blog http://ads3ns3.blogspot.com/
Tumpukan pada tutorial bulan 10 dan bulan 11 2008.

Tarikh tutup penyertaan bakal berakhir. Jangan lepaskan peluang untuk join dan submit blog masing2. Have a nice day Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

28 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 20, 2008 12:32 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update 21 Nov 08

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/
http://citibank-studentloan.blogspot.com/
http://cashpayout-on-structuredsettlement.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/
http://mountain-stone-handbags.blogspot.com/
http://philips-heartstart-aed-4-home.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Setakat ni ada 10 blog dari 5 peserta.

PERHATIAN KEPADA SEMUA PESERTA !!!
Masa yang ada ni boleh digunakan untuk menambah baikkan penggunaan keyword dan jaringan backlink. Sila buat kesemua tutorial dalam blog http://ads3ns3.blogspot.com/
Tumpukan pada tutorial bulan 10 dan bulan 11 2008.

Tarikh tutup penyertaan bakal berakhir. Jangan lepaskan peluang untuk join dan submit blog masing2. Have a nice day Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

29 Re: NICHE PROJEK on Tue Jan 13, 2009 3:30 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz, projek ni jalan lg ke tak?

View user profile

30 Re: NICHE PROJEK on Tue Jan 20, 2009 1:33 am

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
aku masih blum dpt niche yg sesuai dng knowledge aku yg cetek nih... naz, ko lanjutkan lg la projek ni.

View user profile

31 Re: NICHE PROJEK on Fri Jan 23, 2009 12:22 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
teruskan carik idea utk niche hang tu. aku still open lg projek ni... take your time bro..


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

32 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 02, 2009 1:07 am

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Bro Naz dgn Ayid.

Aku nak join gak... Ada dateline ke?
Aku nyer Niche lagi sehari 2 aku inform kat sini. nie tgh mau setting2 blog dulu..
tgh pilih template yg seswai..
proses pembikinan ada kat dlm b log aku nie -
http://bitethatbyte.blogspot.com

Btw... apa maksud ko yang nie "Hanya blog yang nilai di bawah '100' sahaja akan diterima"
nilai di bawah 100 tu value apa? camne ko check?

View user profile

33 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 02, 2009 1:22 am

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Tumpang lalu...

@ Putera Miskin, ko pilih resepi untuk masak kek coklat pun boleh...
hohohoo....

tgk avatar ko, ko minat spiderman ka? buat ar niche -
'superheroes costume' ka, 'all about spiderman' ka..
mcm2 bole buat ar...

View user profile

34 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 02, 2009 3:14 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:Bro Naz dgn Ayid.

Aku nak join gak... Ada dateline ke?
Aku nyer Niche lagi sehari 2 aku inform kat sini. nie tgh mau setting2 blog dulu..
tgh pilih template yg seswai..
proses pembikinan ada kat dlm b log aku nie -
http://bitethatbyte.blogspot.com

Btw... apa maksud ko yang nie "Hanya blog yang nilai di bawah '100' sahaja akan diterima"
nilai di bawah 100 tu value apa? camne ko check?
Bro BTB... Maksudnya, jika jumlah pesaing di search engine dibahagi dengan jumlah carian bulanan menghasilkan nilai dibawah 100 adalah niche yang amat2 sesuai digunakan sebagai main keyword blog. Kalo blur lg boleh review kat :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/niche-saingan-dan-permintaan.html

*aku dah tengok blog hang tu. xpert juger ko ni yer nak pilih keyword yg x ramai pesaing. hehee... play safe beb! Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

36 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 02, 2009 6:15 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Naz, nak tanya skit pasal blogspot nie.

Bole ke setting nak bagi post kita yang first(post lama)jadik front page tiap kali masuk blog kita?

Aku tak mau post yang latest yang keluar front page... leh ke?

------------------

Lagi satu ar, member yang join projek nie, ko tolong optimisedkan blog kitorg ka?
projek ni ada spesifik target ke?

saja-saja jek tanya..

God Speed.

View user profile

37 Re: NICHE PROJEK on Mon Feb 02, 2009 7:50 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Tq Naz, for da info. aku komputer ni tak reti sangat, pandai guna jek.. hohoho...

arrr... lagi satu...

kalo kita rembat artikel dari article source, kena link balik ke source tu.
link tu mesti kena aktif ke?

aku tgk kat blog korang, korang tak bubuh hyperlink ke source tu balik.. (just ada text, tp tak aktif)
takde hal ke camni eh?

View user profile

38 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 03, 2009 1:49 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:Naz, nak tanya skit pasal blogspot nie.

Bole ke setting nak bagi post kita yang first(post lama)jadik front page tiap kali masuk blog kita?

Aku tak mau post yang latest yang keluar front page... leh ke?

------------------

Lagi satu ar, member yang join projek nie, ko tolong optimisedkan blog kitorg ka?
projek ni ada spesifik target ke?

saja-saja jek tanya..

God Speed.
Rasanya x boleh. Dah namanya blog, post yg terkini akan kluar depan. Lagipun kalau 1st post jadi front page, ia kurang mesra search engine. Akan jadi sebuah web statik. Spiderbot suka singgah blog yang sentiasa update (secara teori).

Niche project adalah latihan kepada sesiapa yang berminat nak memahami tentang cara2 mendapatkan niche market dalam internet. Kat internet kan terlalu banyak persaingan yang mencecah trilion website dan blog. Agak2 boleh tak kita buat profit jika kita secara suka2 hati pilih topik yang kita sendiri tak tau berapa juta pesaing? Jadi, dengan memilih niche yang tepat, sebenarnya kita dalam usaha menembusi market di internet terutama sekali dalam search engine.

Psal list blog tu, cuma kita nak linkkan sesama sendiri untuk tingkatkan PR. Buat masa ni belum buat link exchange lagi pasal member2 semua agak sibuk dan jarang turun forum. So, aku rasa biar kumpul bnyk blog niche dulu. Bila dah banyak baru boleh buat link exchange tu.

Target tu memang ada. Sekurang2nya biarla masing2 dapat 1st payment dari uncle G. Bila dah masyuk, mesti lebih seronok nak xplore program ni kan? nanti boleh ajarkan kepada rakan2 yang lain. Insyaallah jika niat tu ikhlas, rezeki tu takkan putus.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

39 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 03, 2009 2:01 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
BiteThatByte wrote:Tq Naz, for da info. aku komputer ni tak reti sangat, pandai guna jek.. hohoho...

arrr... lagi satu...

kalo kita rembat artikel dari article source, kena link balik ke source tu.
link tu mesti kena aktif ke?

aku tgk kat blog korang, korang tak bubuh hyperlink ke source tu balik.. (just ada text, tp tak aktif)
takde hal ke camni eh?
Samoladen... tau guno jo... hehee...
Nak rembat tu boleh. Kalau x letak article source pun boleh tapi kena pandai ubah isi kandungan article tu seolah2 kita sendrik yg karang. Boleh combine 2 article jadi 1. Atau tunggang terbalikkan perenggan. Sebenarnya tu cara blackhat.

Ada yang tak aktifkan link source, pasal taknak kehilangan pelawat. Tapi boleh juga open in new window gunakan cording html. Sebenarnya kita cuba try an error. Aku sendiri belum mahir lagi dengan article blog. Ada gak blog2 aku tetiba kena delete oleh blogger. Mungkin pasal tu kot? Kalau ikut cara yang betul, ambil article dan aktifkan link sources. Tu lebih selamat...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

40 Re: NICHE PROJEK on Tue Feb 03, 2009 10:06 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Pasal link tu, tu la pasal.. aku pun terpikir yg visitor kemungkinan akan kuar dari web kita lalu blog kita kan.. hmm...

Aku rasa aku still akan aktifkan link diorang, tp aku akan pakai font kecik jek. Twisted Evil TAPI... aku akan bubuh link aku sendiri ke kat setiap post aku ke page aku yang aku buat review tu..siap pakai font yg lagi besar Twisted Evil Twisted Evil

--------------------------------------

Wokeh Naz, blog aku dah siap.

http://howto-stopexcessivesweating.blogspot.com

Aku tanya pasal 1st post nak jadikan front page tu bukan apa, aku mau page ni jadi front page tiap kali people masuk url aku...

http://howto-stopexcessivesweating.blogspot.com/search/label/Product%20Reviews

tapi dah try, takleh... ko pun kata takleh.. isk.. Crying or Very sad

--------------------------------------

Bro Naz, ko banyak experience, bagi komen skit yeah.

View user profile

41 Re: NICHE PROJEK on Wed Feb 04, 2009 12:42 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Ok juga cara tu. Biar visitor berlegar2 dlm blog2 ko jer. Lagipun akan meninggikan lagi 'page impression' ko dlm adsense.

Bro pasal produk review tu, ko boleh letakkan kat sidebar. Blog ko akan kelihatan lebih cantik, lebih pro dan lebih meriah. Kaler adsense ok, jangan lupa letakkan link ads dan search box.

Untuk track visitor yg masuk boleh guna mender pree ni :
http://www.statcounter.com/
http://feedjit.com/join/
Selain tu, guna url channel kat akaun adsense ko.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

42 Re: NICHE PROJEK on Wed Feb 04, 2009 10:44 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
bagus gak idea ko tu. tq.
page still under construction.

Leh bubuh baper banyak iklan adsense ya? ada yg kata max 3 je..

ermm.. mana member yg lain eh?

p/s: aku masuk forum ni mesti lupa log out.. hohohoo..

View user profile

43 Re: NICHE PROJEK on Wed Feb 04, 2009 11:42 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
text ads 3, link ads 3 dan search box 2. Tu semua akan mengoptimumkan space dlm blog. Ko selit2 jer. Buatkan semua ads tu seolah2 sebahagian daripada kandungan blog.

Member2 kat forum ni dah kayos kot??? Sunyi sepi mcm duduk kat gunung... hahahaaa...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

44 Re: NICHE PROJEK on Thu Feb 05, 2009 2:08 pm

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Naz, ada yang gak visitor blog aku yg nak join aku buat adsense ni.
padahal aku tak promot apa-apa pon..
nak mengajar lagi ler... aku pun baru 1st time nih...
hohohohoo...

Kalo diorg nak join wat adsense, aku bagi link forum ko ni. bole ke?

View user profile

45 Re: NICHE PROJEK on Thu Feb 05, 2009 11:13 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Boleh... no hal. Kalo depa tanya, ko boleh jawabkan. Insyaallah, aku akan tolong back up skali.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

46 Re: NICHE PROJEK on Fri Feb 06, 2009 7:53 pm

palee

avatar
New Member
New Member
Lama aku x msuk sini. makin berjela topik ni. ok naz, perlu ker niche di bawah 100? aku ni ada masalah la dng syarat tu. semua nilai beratus2. apa rahsia ko ha?? maklumlah ko ni otai tahap 9 petala langit. tunjuk ajar ku sifoo...

View user profile

47 Re: NICHE PROJEK on Sat Feb 07, 2009 8:57 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
ada kelebihan kalau kita dpt niche bawah 100. Bro Naz bukan suker2 jer buat syarat tu. Jika kita dpt cari niche yg sebegitu, secara x langsung akan memudahkan blog kita disenarai dlm google cepat kerana kurang saingan. Niche keyword i 'Diamonique Engagement Rings'. Dah sebulan blog i tu kat page no.1 pakcik google. i x buat apa2 selain kuatkan blog dng keyword sahaja. Bab2 lain, i x sempat nak buat pasal sibuk kerja. tips yg bro naz dedahkan dlm blog memang power. boleh digunakan selain adsense, maybe program affiliate contohnya..

View user profile

48 Re: NICHE PROJEK on Sun Feb 08, 2009 3:17 am

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
wahh... mizz elly, blog dah dapat 1st page yea.. congratz... cheers
iklan adsense dah dpt bnyk klik ka?

@palee
ye la, kalo nilai niche atas 100 kira bnyk saingan.
tapi kalo ko dah buat teruskan je.. tengok camna hasilnya.. tak cuba tak tau ye tak..?

erkk.. niche aku aku nak carik lain.
yang aku buat tu aku rasa aku silap time cari keyword.
competition banyak lah..
2 hari cuti ni aku akan speed up.

View user profile

49 SEO search No result on Sun Feb 08, 2009 6:50 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member


Assalamualaikum..

Fareast Here..
pertama kali..thanks to BTB for invite me to this Projek Via Blog Comment.. lol! lol! lol!

Second saya stuck dekat keyword search ni..masalah dia tidak megeluarkan result bagi sesetengah keyword.. Misteri2. scratch

saya sertakan image untuk gambaran..Mintak tolong Bro Naz and All Oltimer merungkaikan misteri ini Question

View user profile

50 Re: NICHE PROJEK on Sun Feb 08, 2009 6:54 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
sebab keyword dah hancem.. Kurang pesaingan dan CPC dia mencecah 20usd.. What a Face

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum