Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

NICHE PROJEK

Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 4]

1 NICHE PROJEK on Sat Oct 25, 2008 1:46 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Hi semua. Saya dan Ayid ingin menganjurkan 1 projek di mana para peserta dikehendaki mencari keyword yang niche dan menggunakan keyword tersebut sebagai tajuk dan topik blog. Tetapi anda kena pastikan keyword tersebut kurang saingan, ada permintaan dalam search engine, dan mempunyai nilai dalam Adwords. Anda boleh menghantar sekurang-kurangnya 1 blog dan tidak melebihi 3 blog. Sila buat research dahulu sebelum buat blog. Hanya blog yang nilai di bawah '100' sahaja akan diterima. Sebagai panduan, anda boleh baca artikel ini sebagai rujukan dan guide line :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/niche-saingan-dan-permintaan.html

Bila anda semua sudah ada blog atau blog-blog masing-masing, kita akan lakukan beberapa proses di mana anda semua dikehendaki memberikan komitmen dan sentiasa fokus. Jadi anda perlu bijak mengurus rutin harian anda dan dunia online anda! Saya berharap semoga semua yang join, dapat berlayar bersama-sama tanpa seorang pun tercicir. Untuk sertai cuma masukkan url blog anda di sini. Jika memenuhi syarat, saya akan masukkan dalam senarai.

Sebenarnya tujuan program ini dilakukan adalah untuk mendapatkan duit yang pertama adsense anda jika anda masih belum mencapai nilai minima cashout. Selain itu kita dapat membantu antara satu sama lain. Kita juga akan belajar perkara baru seperti membuat video untuk tujuan marketing. Jika ada yang sudah mendapat pembayaran daripada Adsense, diharap pendapatan anda akan meningkat selepas join. Bak kata pepatah 'yang berat sama dipikul, yang ringat sama dijinjing'. Jika kita bekerjasama, perkara susah akan jadi lebih mudah.

Saya amat mengalu-alukan penyertaan anda. Jika tawaran ini sudah tutup, jangan kecewa kerana semua ilmu ada terakam dalam thread forum ini dan anda boleh ikut serta ambil pengetahuan tersebut untuk digunakan semula. Sekian... Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

2 Re: NICHE PROJEK on Sun Oct 26, 2008 2:35 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

3 Re: NICHE PROJEK on Sun Oct 26, 2008 1:36 pm

Annies

avatar
New Member
New Member
tq pasal e mail saya. saya x tahu la mana nak buat. i dah bca u punya blog tu. bnyk nak kena bca. last2 saya ada buat 1 blog. tp saya punya blog tu pasal cerita harian diri saya. boleh tak naz?
http://anniescute84.blogspot.com/

View user profile http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com

4 Re: NICHE PROJEK on Tue Oct 28, 2008 2:12 pm

ayid


New Member
New Member
Naz projek ni dah boleh on ke? Aku dok tengok corum tak cukup lagi... aku ingat nak cite pasal idea. Mana nak dapat idea untuk niche blog yang nak dibuat. Laughing

View user profile

5 Re: NICHE PROJEK on Tue Oct 28, 2008 11:09 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Annies wrote:tq pasal e mail saya. saya x tahu la mana nak buat. i dah bca u punya blog tu. bnyk nak kena bca. last2 saya ada buat 1 blog. tp saya punya blog tu pasal cerita harian diri saya. boleh tak naz?
http://anniescute84.blogspot.com/
hmmm.... No i minta maaf pasal x boleh benarkan blog u tu join niche projek kami. i tahu u memang nak join dan tambah income, tp sebelum tu i syorkan u baca ni dulu :
http://ads3ns3.forumotion.com/join-projek-kami-terhad-f10/niche-projek-t5.htm#38
pas faham baru mai sini utk discuss atau listkan blog niche u tu nanti.

i dah tengk blog u. Very nice dan happening. Orgnya juga sweet dan suka tersenyum. Kata orang senyum itu sedekah. Bersedekah itu memurahkan rezeki. Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

6 Re: NICHE PROJEK on Tue Oct 28, 2008 11:14 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ayid wrote:Naz projek ni dah boleh on ke? Aku dok tengok corum tak cukup lagi... aku ingat nak cite pasal idea. Mana nak dapat idea untuk niche blog yang nak dibuat. Laughing
Aku pikir nak close pendaftaran hari Jumaat ni, tp tengok dulu. Kita kasi peluang kat depa.
Baguih juga ko nak discuss idea utk dptkan niche blog. Bukak la 1 thread khas utk tu. Kalo aku idea,aku akan post kat sana


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

8 Re: NICHE PROJEK on Sat Nov 01, 2008 1:46 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/

Setakat ni ada 5 blog dari 4 peserta (termasuk saya).

PERHATIAN KEPADA SEMUA PESERTA !!!
Masa yang ada ni boleh digunakan untuk kuatkan luar dan dalam blog dengan KEYWORD. Boleh baca blog untuk panduan :

1. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-meta-tag.html

2. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part.html

3. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_20.html

4. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_26.html

5. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/gunakan-google-webmaster-tools.html

Saya dah ubah syarat2 penyertaan. Semua peserta dibenarkan menghantar seberapa banyak blog (MESTI NICHE !!!). No limit. Sekian.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

9 Re: NICHE PROJEK on Sun Nov 02, 2008 12:53 am

Annies

avatar
New Member
New Member
Naz wrote:
Annies wrote:tq pasal e mail saya. saya x tahu la mana nak buat. i dah bca u punya blog tu. bnyk nak kena bca. last2 saya ada buat 1 blog. tp saya punya blog tu pasal cerita harian diri saya. boleh tak naz?
http://anniescute84.blogspot.com/
hmmm.... No i minta maaf pasal x boleh benarkan blog u tu join niche projek kami. i tahu u memang nak join dan tambah income, tp sebelum tu i syorkan u baca ni dulu :
http://ads3ns3.forumotion.com/join-projek-kami-terhad-f10/niche-projek-t5.htm#38
pas faham baru mai sini utk discuss atau listkan blog niche u tu nanti.

i dah tengk blog u. Very nice dan happening. Orgnya juga sweet dan suka tersenyum. Kata orang senyum itu sedekah. Bersedekah itu memurahkan rezeki. Very Happy
askm.. i da baca balik dan i dah buat 1 blog pasal earing, atas nasihat ayid. ni dia blog i. kalau boleh kasi komen sikit ya.
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com

View user profile http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com

10 Re: NICHE PROJEK on Sun Nov 02, 2008 5:52 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Annies wrote:askm.. i da baca balik dan i dah buat 1 blog pasal earing, atas nasihat ayid. ni dia blog i. kalau boleh kasi komen sikit ya.
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com
hi annies, saya dah review blog u tu. Pencarian harian keyword 'Handmade Beaded Earrings'dalam Google ada 70. Maka carian bulanan adalah 2100. Dan competitor ada 190,000. Nilai niche awak ialah 90. Hmm, orait juga... Nilai keyword tu dalam adwords USD0.75. Kira orait juga pasal ada juga nilai. U buat photo blog ker annies? pasal saya tengok semua gambar earring saja. Cuba u masukkan beberapa baris ayat seperti bagaimana nak buat earring tu atau apa saja yang berkaitan dengan niche u tu dan pastikan keyword 'Handmade Beaded Earrings' u banyakkan dan boldkan seperti yang i buat contoh dalam blog ads3ns3. Ok, nampaknya u dah paham syarat2 untuk join 'niche projek' kami. So, saya benarkan blog u masuk dlm list. Keep update, ikuti tutorial dan BUAT apa yang dah dipelari. Akhir kata dr saya, 'welcome to the club'... Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

11 Re: NICHE PROJEK on Sun Nov 02, 2008 6:01 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Setakat ni ada 6 blog dari 5 peserta (termasuk saya).

PERHATIAN KEPADA SEMUA PESERTA !!!
Masa yang ada ni boleh digunakan untuk kuatkan luar dan dalam blog dengan KEYWORD. Boleh baca blog untuk panduan :

1. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-meta-tag.html

2. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part.html

3. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_20.html

4. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_26.html

Jangan lupa gunakan Google Webmaster Tools :

5. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/gunakan-google-webmaster-tools.html

Saya dah ubah syarat2 penyertaan. Semua peserta dibenarkan menghantar seberapa banyak blog (MESTI NICHE !!!). No limit. Sekian.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

12 Re: NICHE PROJEK on Mon Nov 03, 2008 9:02 am

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
Dari hari tu aku nak join, tp kering idea ler. Nampak mcm senang jer korang wat blog. Minta bantuan, aku nak buat blog pasal magik @ silap mata. Rasa2nya ok tak? kalau ok, apa niche yg ngam? harap2 sesiapa yg baik hati tu bantu aku carik idea, tapi jangan ler cedok idea aku ni... tq

View user profile

13 Re: NICHE PROJEK on Mon Nov 03, 2008 10:09 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Kalo ko nak guna keyword 'magic',mungkin ko boleh guna niche 'magic tricks revealed' pasal nilai nichenya 91. Tapi dlm Adwords nilai purata CPC cuma 26sen. Buat permulaan ko boleh guna niche tu untuk membiasa dan memahirkan skill ko dlm buat blog dan cari bahan. kalau ko rasa nak carik topik lain, ko boleh guna adwords utk cari nilai keyword yang mahal sikit. untuk maklumat lanjut boleh baca berkali2 posting kat bawah ni untuk faham dan lekat kat otak Smile
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/niche-saingan-dan-permintaan.html


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

14 Re: NICHE PROJEK on Mon Nov 03, 2008 10:10 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Latest Update 3 Nov 08

List blog :
Ayid
http://www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/

Elly
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Naz
http://portable-evaporative-cooler.blogspot.com/
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/
http://citibank-studentloan.blogspot.com/

Rosmaziha
http://airsoft-practical-shooting.blogspot.com/

Annies
http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com/

Setakat ni ada 7 blog dari 5 peserta (termasuk saya).

PERHATIAN KEPADA SEMUA PESERTA !!!
Masa yang ada ni boleh digunakan untuk kuatkan luar dan dalam blog dengan KEYWORD. Boleh baca blog untuk panduan :

1. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-meta-tag.html

2. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part.html

3. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_20.html

4. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_26.html

Jangan lupa gunakan Google Webmaster Tools :

5. http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/gunakan-google-webmaster-tools.html

Saya dah ubah syarat2 penyertaan. Semua peserta dibenarkan menghantar seberapa banyak blog (MESTI NICHE !!!). No limit. Sekian.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

15 Re: NICHE PROJEK on Wed Nov 05, 2008 2:36 pm

Annies

avatar
New Member
New Member
oo.. ye ker... so, i kena tambah words kat dlm blog i tu? Actually i suka buat blog yang ada gambar2. Kalau nak tulis dlm english, agak susah juga. Naz, boleh kasi idea camna u buat blog yang u buat tu? Maksud i, mcm mana nak tulis karangan yang panjang2 pastu masukkan keyword yang kita pilih. kalau u tolong karangkan untuk i boleh?

View user profile http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com

16 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 10:36 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Mcm ni punya minta tolong pun ader... affraid
Actually buat photo blog saja x menjadi kesalahan. Cuma kalau gambar jer, mcm mana kita nak banyakkan keyword dlm tu. Apa kata u taip dan search keyword niche u kat
http://ezinearticles.com
kemudian u copy dan paste sekali dengan link u dpt artikel tu dlm blog u tu. Sebagai contoh tengok blog Ayid ni :
http://casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com/2008/10/how-to-take-care-of-your-digital-camera.html


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

17 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 10:09 pm

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
Admin... aku dah pening nak buat blog mcm ko syaratkan. Cadangan ko pasal magik tu agak payah aku nak buat. Projek ni bila close? Aku memang nak join, tp aku still x dpt niche yg betul2 sesuai dng jiwa dan raga aku. Mcm ko ckp, buat mender yg kita minat dan enjoy dng kita buat. Bro... help me... aku dah buntu la...

View user profile

18 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 10:19 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Ada orang rupernya... Ingatkan aku sorng jer kat forum ni. Hehehee......

Sedih aku dengo masalah ko. Actually, aku pun x tau nak kasik niche kat ko. Sebenarnya mencari topik yg niche adalah cabaran semua peserta. Oleh kerana aku tengah pree skrg, maybe aku boleh kasik idea. Ok, bro ko kalau ada peluang, ko nak g mana? maksud aku destinasi percutian yg ko teringin sngt ko nak pergi...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

19 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 10:45 pm

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
tu la pasal... bagus x ramai org. nnti anak murid dpt ilmu lebih. pasal holiday yer... aku teringin nak pergi sepanyol. naper? nak blanja ker?

View user profile

20 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 11:11 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
taklah nak blanja ko g sana. cuma nak dptkan info sikit kecenderungan ko. ok, aku dah dpt idea. apa kata ko pilih niche spt kat bawah nie :
1. palmair holidays spain
2. hotels seville spain
3. villablanca spain
4. clairvoyant holiday spain
5. holiday spain bristol lockleaze
6. spain fuengirola accommodation
7. lladro shops spain

Rasanya cukup kot. Ni cuma cadangan...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

21 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 11:15 pm

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
peghh... bnyknya idea. tq2 bos. nnti aku try mana yg senang skit nak buat. ke'otai'an mu memang x dpt disangkal lg. aku harap ko lmjutkan sket tarikh tutup projek ni. maklumlah aku budak baru, so terkial2 la sket...

View user profile

22 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 11:19 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
aku pun masih blajar pasal niche ni. bukan susah sngt nak dpt niche2 tu. just guna seobook jer. ok lah good luck. kalo dah siap, link blog ko tu kat sini. nnti aku masukkan dlm list 'niche projek'. salamzzz....


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

23 Re: NICHE PROJEK on Thu Nov 06, 2008 11:37 pm

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
ok...

View user profile

24 Re: NICHE PROJEK on Fri Nov 07, 2008 9:46 pm

palee

avatar
New Member
New Member
bro... aku nak join...Smile

View user profile

25 Re: NICHE PROJEK on Mon Nov 10, 2008 8:49 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Silakan... lama juga admin nak tutup projek ni. Mungkin belum cukup korum. Peluang mcm ni susah nak dpt. Selamat datang Palee.

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 4]

Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum