Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Western Union

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Western Union on Sun Feb 22, 2009 1:27 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Ni salah satu kaedah pembayaran selamat,cepat dan tepat..

ada tak diantara kawan2 sudah memnerima pembayaran melalui kaedah ini?
boleh berkongsi..

View user profile

2 Re: Western Union on Sun Feb 22, 2009 2:26 pm

Ryo


New Member
New Member
Bro naz ckp trma pmbayaran di pjabat pos pn bleh fareast

View user profile

3 Re: Western Union on Sun Feb 22, 2009 3:19 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
kim46 wrote:Bro naz ckp trma pmbayaran di pjabat pos pn bleh fareast

Maksud Kim Menerima Payment dari Pejabat post malaysia? What a Face
saya kurang Jelas..

View user profile

4 Re: Western Union on Sun Feb 22, 2009 8:32 pm

Ryo


New Member
New Member
Yup mcm awk ckp fareast..

View user profile

5 Re: Western Union on Mon Feb 23, 2009 3:32 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ok.. jika kita memilih terima pembayaran adsense melalui Western Union (w.u), kita boleh cashout kat mana2 cawangan w.u dan agen2 w.u di serata malaysia. bank yg menjadi agen w.u yg saya tahu ialah rhb, cimb... ala senang jer. kalo nampak sign Western Union, situlah tempatnya. tp saya lebih suka cashout kat pej pos (pej pos adalah agen w.u) pasal dia org lagi xpert. kat bank saya dah terkena. saya tunggu selama 2 jam, alih2 dia org kata sistem offline padahal dia org sendiri yg ckp sistem ok. bengong betul.. saya harap penjelasan saya clear dan dapat difahami. Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

6 Re: Western Union on Mon Feb 23, 2009 8:16 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:ok.. jika kita memilih terima pembayaran adsense melalui Western Union (w.u), kita boleh cashout kat mana2 cawangan w.u dan agen2 w.u di serata malaysia. bank yg menjadi agen w.u yg saya tahu ialah rhb, cimb... ala senang jer. kalo nampak sign Western Union, situlah tempatnya. tp saya lebih suka cashout kat pej pos (pej pos adalah agen w.u) pasal dia org lagi xpert. kat bank saya dah terkena. saya tunggu selama 2 jam, alih2 dia org kata sistem offline padahal dia org sendiri yg ckp sistem ok. bengong betul.. saya harap penjelasan saya clear dan dapat difahami. Smile

Boleh Bro Naz Berkongsi Step2 Cash Out melalui Pejabat Post? lol!

View user profile

7 Re: Western Union on Mon Feb 23, 2009 11:37 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Rasanya kat dlm blog ada dia tulis.. Jap, i g cek dulu link dia. Ha... ni dia:
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/11/gunakan-google-blog-search.html

i copy dr blog :
Kepada sesiapa yang tak tau macam mana cara depa bayar kat kita, saya tunjukkan prosesnya.
1. Login dulu ke Google Adsense.
2. Gi ke tab My Account dan edit Payment Details kepada 'Western Union Quick Cash'.
3. Bila earning kita dah cecah USD100, pada hujung bulan berikutnya Google akan berikan No. Kawalan Pemindahan Bayaran atau disebut dalam bahasa omputeh Money Transfer Control Number (MTCN) dekat tab Payment History. Contoh ada kat gambar bawah.
4. Pergi ke cawangan Western Union mana-mana agen Western Union yang berhampiran (saya selalu gunakan Pejabat Pos Malaysia) dan isi borang wang keluar.
5. Pastikan bawa ic fotostate, ic anda dan diri anda sendiri dan jangan lupa bawa pen pasal kadang-kadang pen selalu tak cukup kat sana.
6. Hantar borang telah diisi kepada petugas di kaunter dan terima duit Adsense anda itu dengan senyuman.

View user profile

8 Re: Western Union on Sat Feb 28, 2009 12:46 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Elly wrote:Rasanya kat dlm blog ada dia tulis.. Jap, i g cek dulu link dia. Ha... ni dia:
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/11/gunakan-google-blog-search.html

i copy dr blog :
Kepada sesiapa yang tak tau macam mana cara depa bayar kat kita, saya tunjukkan prosesnya.
1. Login dulu ke Google Adsense.
2. Gi ke tab My Account dan edit Payment Details kepada 'Western Union Quick Cash'.
3. Bila earning kita dah cecah USD100, pada hujung bulan berikutnya Google akan berikan No. Kawalan Pemindahan Bayaran atau disebut dalam bahasa omputeh Money Transfer Control Number (MTCN) dekat tab Payment History. Contoh ada kat gambar bawah.
4. Pergi ke cawangan Western Union mana-mana agen Western Union yang berhampiran (saya selalu gunakan Pejabat Pos Malaysia) dan isi borang wang keluar.
5. Pastikan bawa ic fotostate, ic anda dan diri anda sendiri dan jangan lupa bawa pen pasal kadang-kadang pen selalu tak cukup kat sana.
6. Hantar borang telah diisi kepada petugas di kaunter dan terima duit Adsense anda itu dengan senyuman.

Mcm itulah caranya... tq Elly...
*maaf pasal lambat jawab. saya sibuk sikit.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

9 Re: Western Union on Sun Mar 01, 2009 10:40 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Elly wrote:Rasanya kat dlm blog ada dia tulis.. Jap, i g cek dulu link dia. Ha... ni dia:
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/11/gunakan-google-blog-search.html

i copy dr blog :
Kepada sesiapa yang tak tau macam mana cara depa bayar kat kita, saya tunjukkan prosesnya.
1. Login dulu ke Google Adsense.
2. Gi ke tab My Account dan edit Payment Details kepada 'Western Union Quick Cash'.
3. Bila earning kita dah cecah USD100, pada hujung bulan berikutnya Google akan berikan No. Kawalan Pemindahan Bayaran atau disebut dalam bahasa omputeh Money Transfer Control Number (MTCN) dekat tab Payment History. Contoh ada kat gambar bawah.
4. Pergi ke cawangan Western Union mana-mana agen Western Union yang berhampiran (saya selalu gunakan Pejabat Pos Malaysia) dan isi borang wang keluar.
5. Pastikan bawa ic fotostate, ic anda dan diri anda sendiri dan jangan lupa bawa pen pasal kadang-kadang pen selalu tak cukup kat sana.
6. Hantar borang telah diisi kepada petugas di kaunter dan terima duit Adsense anda itu dengan senyuman.

saya jenis yang ambil keypoit penting je..huhuhu
ada juga terselit maklumat..dah overlook.

Terima kasih Elly..
no 6 tu kena macam ni ke? What a Face

View user profile

10 Re: Western Union on Sun Mar 08, 2009 3:09 pm

Annies

avatar
New Member
New Member
bila la saya boleh dpt duit pakai w.u ni???

View user profile http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com

11 Re: Western Union on Mon Mar 09, 2009 12:19 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Annies wrote:bila la saya boleh dpt duit pakai w.u ni???

saya pun sedang menanti capai 100usd ni.. Insyaallah.
Mana Bro Naz dan kengkawan yang lain ni. tak Uptade Perkembangan ke?. =D

View user profile

12 Re: Western Union on Thu Mar 26, 2009 7:39 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
i ingat Naz sibuk sangat kot? x per. kita tunggu dia free.. al maklumlah dia tu kan biz man. sibuk biz offline dan online..

View user profile

13 Re: Western Union on Sun May 03, 2009 4:44 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Owh.. Bro Naz Biz Man ye.. bagus la. ada la kabel esok hari. nak buat biz apa2 ke... =D

View user profile

14 Re: Western Union on Tue Jun 02, 2009 1:53 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
fareast wrote:Owh.. Bro Naz Biz Man ye.. bagus la. ada la kabel esok hari. nak buat biz apa2 ke... =D
u ni kerja kat mana Fareast?

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum