Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

SEO - Blog

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 SEO - Blog on Sun Feb 15, 2009 9:04 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Assalamualaikum...

Saya menghadapi masalah berkenaan Google index, apa yang dimaksudkan dengan google index?

View user profile

2 Re: SEO - Blog on Sun Feb 15, 2009 7:30 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part.html

Mengikut apa yang saya faham..sebab musabab google tidak approve blog..
kerana ada hiden text pada HTML code.. scratch

adakah kaedah SEO diatas dikira meng hiden kan Text? Question

Apa pendapat rakan semua?

saya sangkut pada Step Google webmaster
bahagian Google Index..

Harap dapat membantu

View user profile

3 Re: SEO - Blog on Mon Feb 16, 2009 6:45 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
saya fikir2..mungkin masalah pada tamplete sedia ada..
maksud saya tamplete asal saya download dari web ..
http://www.ourblogtemplates.com/2008/10/blogger-template-blogger-theme-ii.html

tapi yang saya muskilnya blog bro Naz.. scratch ???

View user profile

4 Re: SEO - Blog on Mon Feb 16, 2009 7:14 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member


Ni saya sertakan apa yang saya dapat..
minta pendapat semua..

View user profile

5 Re: SEO - Blog on Mon Feb 16, 2009 9:41 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Salam....

1. Google Index yg aku paham, maklumat2 dlm blog kita yang dihantar ke data base search engine. Ia mengambil masa sedikit untuk blog baru kita diindex oleh Google. Jika blog tidak diindex ini kerana spiderbot belum menyinggah untuk crawl blog tersebut. Tapi jangan kisahkan sngt pasal lambat laun spiderbot akan dtng juga. Ada cara untuk memaksa spiderbot dtg lebih awal, iaitu dengan membuat backlink dng web2 yang PR tinggi. Sebagai contoh boleh hantar ke Technorati http://technorati.com/ yang mempunyai PR8.

2. Hidden keyword x salah asalkan jangan terlalu banyak. Blog2 saya sebelum ni x der masalah sehingga sekarang. Jika masukkan keyword terlalu bnyk mereka akan anggap kita spamming keyword. Jika dikesan, spiderbot tidak akan dtng lagi utk crawl blog. Fareast, mcm mana hang tau Google x approve blog hang? Kalau blog baru memanglah boleh diindex lg..

3. Biasanya ourblogtemplates.com ada letak link mereka pada HTML blogger. Kita cuma tukar dng keyword kita pd tempat tersebut spt header, sidebar dll. Sebenarnya mereka nak membanyakkan backlink supaya meninggikan PR mereka. Saya x fikir gnakan templete mereka ada masalah.

4. Yang saya paham dng video tu, mereka kata jangan buat hidden keyword dng cara spamming pada body ataupun HTML code. Tak salah letak asalkan tidak melampau. Ada isu ker perkara ni? Ko mcm mana plak Fareast?


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum