Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Saham Akhirat..

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Saham Akhirat.. on Sat Feb 14, 2009 7:13 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Assalamualaikum..

"Bila menghadapi pilihan (Dunia dan akhirat)..pilihlah yang lebih kekal"

Blog saya dan sahabat saya..harap bermafaat..
http://as-syazuli.blogspot.com/ Very Happy Very Happy Very Happy

P/s-Bro Naz dan Oldtimer..
Group Ni tak bagi nama ke? Adsense2Million ke.. lol! lol! lol!

View user profile

2 Re: Saham Akhirat.. on Sat Feb 14, 2009 7:18 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
“ Dan tiadalah kehidupan dunia ini melainkan permainan dan senda gurauan. Dan sesungguhnya kampung akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertaqwa adakah kamu tidak memikirkannya?”. (Al-An’aam 32) Rolling Eyes

View user profile

3 Re: Saham Akhirat.. on Sun Feb 15, 2009 2:25 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
fareast wrote:Assalamualaikum..

"Bila menghadapi pilihan (Dunia dan akhirat)..pilihlah yang lebih kekal"

Blog saya dan sahabat saya..harap bermafaat..
http://as-syazuli.blogspot.com/ Very Happy Very Happy Very Happy

P/s-Bro Naz dan Oldtimer..
Group Ni tak bagi nama ke? Adsense2Million ke.. lol! lol! lol!
Saham yang amat bagus sekali untuk melabur. cheers
Group ni x der nama. Tak terpikir pun nak taruk nama Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

4 Re: Saham Akhirat.. on Sun Feb 15, 2009 2:46 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
fareast wrote:“ Dan tiadalah kehidupan dunia ini melainkan permainan dan senda gurauan. Dan sesungguhnya kampung akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertaqwa adakah kamu tidak memikirkannya?”. (Al-An’aam 32) Rolling Eyes
Hmm.. teringat aku pasal 1 article yg aku baca pasal dunia dan realiti. Artikel tu tulisan Harun Yahya. Dlm artikel tu, dia tulis dunia ni tak lain hanyalah sebuah 'penampakan' kepada roh. 'Realiti' itu sebenarnya tidak wujud sama sekali. Sebagai contoh, mimpi... Semasa bermimpi kita tak pernah sedar bahawa kita sedang bermimpi. Apa yang dilihat dan dirasakan dlm mimpi seolah2 seperti ianya benar2 terjadi, seperti berjalan, makan dan berbual2. Padahal kita sebenarnya sedang berbaring di atas katil dng mata tertutup rapat. Bila kita tersedar, barulah kita tahu sebenarnya semua yang kita alami itu cuma mimpi.

Kita sudah terbiasa dengan 'ruang dan masa' yang sejak dari janin sehingga dewasa kita melaluinya yang dipanggil sebagai 'realiti'. Apa yang dirasakan oleh deria2 kita, kita mempercayainya sebagai sesuatu yang benar-benar wujud. Persoalannya, apakah 'kewujudan' itu benar2 wujud? Hmmm... mungkin 1 persoalan yang sukar terjangkau oleh akal fikiran kebanyakan manusia.

So, aku ingat nak stop sampai sini pasal aku sendiri sedang buat research pasal topik ni. Tapi taklah terlalu serius pasal aku bukan ahlinya. Sekadar merenung kekuasaan Allah yang Maha Bijaksana mengatur kehidupan seisi alam maya.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

5 Setuju on Sun Feb 15, 2009 9:33 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Erm..saya setuju apa yang Utarakan Bro Naz..

Untuk bro Naz (Baca Dengan Hati) Smile
"Jika anda terbau(mengetahui) keindahan sesuatu Haruman(Jalan)..
Mengapa tidak mencari untuk memakainya(Beramal dengannya)"

p/s- "Mengenali Diri kamu..sebelum mengenal Allah"

View user profile

6 Re: Saham Akhirat.. on Mon Feb 16, 2009 10:00 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
fareast wrote:Erm..saya setuju apa yang Utarakan Bro Naz..

Untuk bro Naz (Baca Dengan Hati) Smile
"Jika anda terbau(mengetahui) keindahan sesuatu Haruman(Jalan)..
Mengapa tidak mencari untuk memakainya(Beramal dengannya)"

p/s- "Mengenali Diri kamu..sebelum mengenal Allah"
Beruntung kpd sesiapa yg dpt melihat jln tersebut. Lebih beruntung lagi jika mereka yang beruntung itu melaluinya, bukan sekadar melihat.

Hmm... betul tu Fareast. Jika kita kenal diri sendiri, insyaallah kita akan mengenal Allah.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

7 Re: Saham Akhirat.. on Sat Feb 28, 2009 11:09 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
perlu ada usaha untuk mendapatkan..
Insyaallah..

yang mencari pasti di tunjukan jalan.

View user profile

8 Re: Saham Akhirat.. on Sun Mar 01, 2009 5:12 am

palee

avatar
New Member
New Member
Perbincangan yang bagus..

View user profile

9 Re: Saham Akhirat.. on Mon Mar 09, 2009 12:32 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Allah Berfirman dalam Hadis Kudsi:"Kalaulah Dunia ini ada Manafaatnya/Kebaikannya walaupun sebesar sebelah sayap nyamuk, nescaya Allah tidak bagi minum kepada orang kafir walaupun SETITIK air sejuk"

View user profile

10 Re: Saham Akhirat.. on Thu Mar 26, 2009 7:49 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
terima kasih fareast...

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum