Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
hi naz. ini la blog yg i buat guna tips yg u kasi dlm blog u. masalahnya, i tak tau mcm mana nak cari isi kandungan dan apa2 yg berkaitan. wat masa ni, blog i zero lagi. boleh naz kasi tips utk i ? Very Happy

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
isi kandungan bleh elly dptkn kat internet, cth kat ezine articles.http://ezinearticles.com/. taip saja keyword yg elly guna tu dlm search box. pastu pilih mana2 artikel yg sesuai.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
ok, i dah dpt bahan kat sana dan dah masukkan dlm blog. tq ya. so, skrg apa yg perlu i buat naz?
ni link i
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
u kena kuatkan keyword u tu dalam html blog u dulu. sila baca posting i kat bawah ni :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-meta-tag.html


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
ooo... nasib i ada blajar pasal html masa study dulu. i dah paham skrg. i dah klik page info dan apa yg i masukkan dah ada kat sana. tp i tulis 1 keyword jer dlm meta tag. boleh ker?

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
pasal keyword tu takper kalo letak 1 dulu. mungkin kalo ader idea pas2 ni boleh letak. yg penting keyword niche u kena ada. kalo dah siap, baca ni pula dan buat :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part.html


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
dah... tp i punya lain sikit dng apa yg naz listkan dalam blog. tp, i letak juga walaupun nama dlm i punya html agak brbeza. mcm 'header' dlm blog i tulis 'heading'. but, i tekan ctrl+F dan cari /*. terer tak i? cheers

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
pick up cepat lah u ni. ada talent utk jd xpert adsense 1 hari nanti. u blajar kt mana dulu?


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
ala... jng puji mcm tu. muka i dah merah dah... Embarassed

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
mcm mana la ruper u kalo dah merah? ada mcm udang bakar kot... heheee...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
jahat la naz ni... klakar...

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
hmmm.... sembang, sembang gak. i dah kesuntukan masa. dlm kul 4 kena shutdown laptop. ada nak tanya lg ker?


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
pas masukkan keyword dlm html, nak wat per pulak??

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
soklan yg bagus dan bijak. u buat mcm dlm posting i yg lepas ni :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/perkasakan-blog-dengan-keyword-part_20.html


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
wah... senangnya. i dah pilih beberapa gadget dan letak keyword kat tajuk dia. barulah i benar2 paham. i baca posting naz sebelum2 ni nampak mcm susah je nak wat. bila wat sendri, baru tau x sesusah mana. tq ya naz, mcm menyusahkan jer saya ni kan??? nanti i belanja naz lunch nak??

View user profile

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
cuba naz tengok2kan blog i ni... itupun kalau x keberatan Smile
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com/

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ok, i dah tengok. so far, ok la tu. Keyword utama dah ada kat html dan body blog. saya kasik mrkah 100%. nak belanja??? i ni pantang org nak ajak blanja. u nak blanja i kat mana?


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
yeye... i dpt A+ dr sifoo naz.... cheers
i kat area shah alam. kalo sudi dtg la kfc kompleks pkns time lunch hour sok. itu pun kalo sudi la. heheee... gurau saja. i segan la nak jmpa naz. lgpun nnti gf naz marah nnti

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
kalau i ada dah ada bini pun, i still bujang 3 lg. apa ada hal. Twisted Evil


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
lamanya elly. i dah nak kluar. ok, u keep update blog u tu. kalo ada masalah atau x paham, just post kat sini jer. insyaallah kalau ada masa, i akan buka dan cuba selesaikan. bye...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
sorry, i ada call td. tak tau nak ckp cam mana nak wish a lot of thanks to u. u ni x mcm otai yg lain la. rata2 depa buat ebook pastu kita kena bli. tp u ni nampak ikhlas nak tolong org yg baru berjinak-jinak make money online ni, mcm i. i janji, kalo i dah berjaya nanti, i sure x kan lupakan u.

View user profile

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
harap2 u boleh berjaya dlm dunia adsense ni. jika buat betul2 dan fokus, insyaallah boleh suksess. jng give up dan sentiasa ghairah utk jana income melalui program ni. saya start bulan feb tahun lepas. lepas 1/2 tahun baru dpt hasil. maklumlah, dulu mana ada sifu yg beri tunjuk ajar secara direct. rujukan cuma kat forum dan ebook jer. pening2 lalat juger dibuatnya. lama kelamaan bila kita sudah tahu bagaimana program ni berjalan dr a smpai z baru dpt idea dan formula sendiri bagaimana nak generate income. asalkan kita tak langgar syarat2 depa, peluang utk kita sentiasa ada.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

ayid


New Member
New Member
Wah....sembang sakan nampak...apa cite ni boleh joint?

Wah Elly vgood u punya blog ngapa I tak terfikir niche tu ya???? Question

Tahniahlah kat bro naz ni ada juga org yang nak kongsi ilmu.....


Ayid

View user profile

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:harap2 u boleh berjaya dlm dunia adsense ni. jika buat betul2 dan fokus, insyaallah boleh suksess. jng give up dan sentiasa ghairah utk jana income melalui program ni. saya start bulan feb tahun lepas. lepas 1/2 tahun baru dpt hasil. maklumlah, dulu mana ada sifu yg beri tunjuk ajar secara direct. rujukan cuma kat forum dan ebook jer. pening2 lalat juger dibuatnya. lama kelamaan bila kita sudah tahu bagaimana program ni berjalan dr a smpai z baru dpt idea dan formula sendiri bagaimana nak generate income. asalkan kita tak langgar syarat2 depa, peluang utk kita sentiasa ada.
insyaallah, kalau ada yg sudi membimbing i, i akan follow step2 yg membawa ke arah kejayaan tu. kalau x der yg nak mengajar, i x boleh nak buat mender ni. maklumlah i ni bukan pandai sangat. nak buat blog pun kena rujuk blog naz. nak tanya sikit, naz buat semua ni pasal apa ya? bukan maksud i ada udang disebalik batu, tapi mesti ada sebab yg kuat naz wat semua ni. i terfikir, kalau naz buat ebook, sure dpt duitkan?? maaf kalau i bertanya. tp i yakin naz ni ikhlas orgnya. tngk gambar pun dah tau hati budi naz.

View user profile

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
ayid wrote:Wah....sembang sakan nampak...apa cite ni boleh joint?

Wah Elly vgood u punya blog ngapa I tak terfikir niche tu ya????

Tahniahlah kat bro naz ni ada juga org yang nak kongsi ilmu.....


Ayid
boleh... apa salahnya ayid. u org baru ye? tp, i tengok u ni moderator. atau u ni admin yg menyamar. kalau i salah sorry yer.

pasal blog i tu, sebenarnya x mudah nak carik niche tu. bayangkan dr lunch time, i sanggup x kluar opis. bila bos masuk i tutup jap. bila dia kluar, i smbung smpai pukul 5.30 ptg. mcm2 perkataan i cuba, smpaikn officemate kata i ni dah buang te*#at. biasalah, kalau kita lain mcm sikit, mulalah org mengata.

bila dpt niche tu rasa mcm dah pro jer, padahal 1 apa pun i x tau. i ada story program ni kat member2, tp dia org tanya apa jaminan boleh dpt duit? i just ckp, x kan google tu nak tipu. tp nak terangkan lebih lanjut i x tau. x perlah, bila i dah mula dpt income, baru i tunjuk kat member2 tu.

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum