Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Selamat datang ke forum Ads3ns3

Go to page : Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 2]

26 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Fri Feb 06, 2009 7:55 pm

palee

avatar
New Member
New Member
Selamat dtg... walaupun aku lama join tp nampak mcm budak baru. Huhuu..

View user profile

27 Fareast Join The Team on Sat Feb 07, 2009 9:41 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Assalamualaikum...

Saya baru lagi dalam bidang Adsense ini..di harap semua orang lama dalam team ni terutama tuan Rumah Very Happy Very Happy Very Happy dapat membantu agar saya tidak ketinggalan.
huhuhu

p/s-Max blog yang boleh didaftarkan berapa ya?

View user profile

28 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sat Feb 07, 2009 10:03 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Waalaikumsalam...

Selamat datang, buat macam rumah sendiri. Jangan malu, jangan segan... Nak diikutkan, semua kat sini budak baru. Insyaallah, jika saya boleh bantu, saya bantu. Kecuali perkara yang saya tak tahu...

Blog niche boleh daftar seberapa banyak yang mampu. Janji niche yang kurang saingan dan ada permintaan dlm search engine serta ada nilai dlm adwords. Boleh rujuk blog berkenaan mencari niche di sini :
http://ads3ns3.blogspot.com/2008/10/niche-saingan-dan-permintaan.html

Mungkin agak sukar mencari niche buat yang baru. Tetapi bila dah biasa, insyaallah akan mudah dengan latihan dan tools yang ada. Ok, saya ucapkan Selamat Berjaya dan saya doakan semoga berhasil dapatkan payment pertama dari Google dalam masa yang terdekat ini. Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

29 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Feb 09, 2009 11:36 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz, hari ni saya nak cuba cari niche lagi. Best dan mencabar minda. Kalau saya hantar 10 blog utk niche projek boleh ker?


_________________
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/
View user profile

30 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Feb 10, 2009 12:18 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Boleh Cik Elly... no hal. Tp kena rajin maintain semua blog tu.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

31 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Wed Feb 11, 2009 2:31 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
kena rajin maintain semua blog

Saya nak kupas bolt diatas. Apa yang perlu kita buat selain
Update artikal? dan 5 perkara yang Bro Naz dah sebutkan?


Saya Dah resend PIN Google kedua kalinya..
Apa Nasihat Bro and Oldtimer semua? silent

View user profile

32 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Wed Feb 11, 2009 9:48 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Selain update blog (kalo rajin hari2, kalo malas seminggu sekali. Tapi untuk blog baru lebih kerap lebih baik), kita juga kena rajin mendapatkan backlink atau link exchange dengan sites yang ada PR tinggi. PR adalah singkatan page rank. Selalunya kat Google toolbar mozilla atau ie ada button yang btulis 'pagerank'. Nilainya dari N/A,0 sehingga 10. Semakin tinggi nilai PR, semakin utama kedudukan site tersebut dlm search engine. Selain itu, PR menggambarkan berapa bnyk jaringan kepada sesebuah site. Sebagai contoh, google.com mempunyai 1,570,000 backward links. Sudah semestinya PR nya tinggi... menghampiri 10. So, usahakan mendapatkan backlink seberapa bnyk yg boleh dengan site ber PR tinggi dengan cara menulis di ruangan komen, directories, submit article, dan sebagainya.

Sebagai contoh situasi saya..Saya ada buat 1 blog baru 4 hari lepas. Semalam blog tersebut telah diindex oleh Google. Dan ada 4,5 visitor telah menemui blog tersebut via beberapa keyword dlm search engine hari ini (walaupun bukan keyword yg saya target). Walaupun tiada klik pd ads, namun perkara ini cukup menyeronokkan. Kerana saya hanya menulis diruangan komen 20 blog (lebih kurang) ber PR lebih dari 5 dan diakhir komen saya pamerkan url blog saya tu. Selain tu saya kuatkan keyword niche pada HTML dan body blog serta submit blog pada Google webmaster central. Proses2 tu hanya mengambil masa 2 jam. Hari ini saya mendapat pulangannya... iaitu traffik. So, saya boleh membina blog2 niche baru yang lain dengan proses yang sama disamping berusaha meningkatkan PR blog2 yang lama. Ok, tu cuma contoh dr pengalaman saya. Mungkin awak ada idea yang lebih simple dan cepat... boleh kongsikan kat sini...

Pasal PIN, tunggu saja ketibaannya lagi 4 minggu (lebih kurang). Biasalah kadang2 ada masalah shipping ataupun hilang. Just fokus pada mengoptimakan income adsense. kalo dah cecah 100 boleh cashout. jng lupa belanjer...heheee. Gurau jer...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

33 Assalamualaikum... on Wed Feb 11, 2009 7:04 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Bro Naz.. Yea Yea Yea lol! lol! lol!

Baru Cerita Pasal Surat..Petang balik kerja dah Sampai..huhuhu
Alhamdulillah..Syukur Ya Allah..

tapi masih tak keluar google ads http://lakeside-collections-catalog.blogspot.com/ why? scratch

View user profile

34 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Thu Feb 12, 2009 12:49 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Tahniah... i tengok blog u tu ada iklan kluar la. sblm ni maybe google tngh sesuaikan ads yg relevant dng blog u tu. 1 lg make sure content in bi.


_________________
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/
View user profile

35 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Thu Feb 12, 2009 6:53 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Assalamualaikum..

Huhuhu..Alhamdulillah syukur..

Patut ade satu blog tu saya letak content BM dia tak nak keluar Ads

Thanks For Info.

View user profile

36 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Fri Feb 13, 2009 2:24 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Sama2. Rajin u wat blog niche yer. I pun x serajin u. Baru buat 2.


_________________
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/
View user profile

37 Minat dan... on Fri Feb 13, 2009 7:14 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Elly wrote:Sama2. Rajin u wat blog niche yer. I pun x serajin u. Baru buat 2.

saya mmg minat Net Biz..dan nak menjejak kejayaan IM seperti bro Naz..
Tak ramai IM nak kongsi Jalan nak berjaya..

Melainkan anda mengeluarkan Arrow $$$.. tu pun rasa secrat dia tak all out.

So..saya nak ambil kesempatan.. To Say Thanks To Bro Naz..Alot Of thank You.
huhuhu lol! lol! lol!

p/s- bawa kami 100 ornag ni menuju puncak..(ni ayat semasa memorex dulu) graf menuju puncak "Uptrend"

View user profile

38 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sun Feb 15, 2009 1:42 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
fareast wrote:
saya mmg minat Net Biz..dan nak menjejak kejayaan IM seperti bro Naz..
Tak ramai IM nak kongsi Jalan nak berjaya..

Melainkan anda mengeluarkan Arrow $$$.. tu pun rasa secrat dia tak all out.

So..saya nak ambil kesempatan.. To Say Thanks To Bro Naz..Alot Of thank You.
huhuhu lol! lol! lol!

p/s- bawa kami 100 ornag ni menuju puncak..(ni ayat semasa memorex dulu) graf menuju puncak "Uptrend"

Sama-sama Fareast... Berjaya ke saya nie? Rasanya belum lagi... masih jauh. Cuma nak berkongsi saja. Mungkin awak juga ada perkara menarik yang boleh dikongsikan. Bak kata org lama, banyak sama digenggam, sikit sama dicubit. Ader ke peribahasa camtu? Ertinya berkongsilah perkara yg bermafaat walaupun sebaris ayat.

Awak ada buat forex ker?

To Elly... nampaknya i kena naikkan point awak pasal rajin jawab soklan. Semangat inilah yg patut dicontohi. lol!


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

39 Bila mana on Sun Feb 15, 2009 8:40 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:
Sama-sama Fareast... Berjaya ke saya nie? Rasanya belum lagi... masih jauh. Cuma nak berkongsi saja. Mungkin awak juga ada perkara menarik yang boleh dikongsikan. Bak kata org lama, banyak sama digenggam, sikit sama dicubit. Ader ke peribahasa camtu? Ertinya berkongsilah perkara yg bermafaat walaupun sebaris ayat.

Kira Bro kalangan yang Berjaya memberi,memafaat sesuatu yang dikurniakan pada Bro..What a Face

Awak ada buat forex ker?

To Elly... nampaknya i kena naikkan point awak pasal rajin jawab soklan. Semangat inilah yg patut dicontohi. lol!

Ya..saya dulu berForex..tapi dah slow.

Bila mana..Rolling Eyes
Nak Mengajar Ilmu..saya tak ada ilmu,Ilmu Itu Milik Allah (Dia Maha mengetahui)..
Nak Berkongis Sesuatu..semua saya pinjam, Hak Milik Allah..Embarassed
Nak kata saya buat sesuatu..Saya tiada daya Upaya..(Semua dah di tulis di Luhmahfuz sejak azali) pale

To Elly Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

Ni saya jual..

"bila Ber Adsense sampai ke Malam Sleep
sampai 1 hari lupa nak makan Shocked
yang kekal (akhirat) ditiggal jangan Mad
buat bekalan di akhir kalam study "


Silakan..dibuka kepada semua untuk membeli

View user profile

40 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Feb 16, 2009 9:08 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Pandai hang berfasafah. Kalo x bnyk sikit pun x per. Janji niat kerana Allah. Sememangnya semua yang kita ada tu milik-Nya. Cuma cara kita gunakannya sajer yg berbeza. Jika putih, putihlah jadinya... begitu juga sebaliknya.

Aku nak buat forex dulu..cadang2 ler. Tapi mata aku berpinar2 tengok graf, pips dan segala2 yg aku x xpert. So, aku tangguhkan dulu. Tengah carik tok guru yg sudi terima aku jadi anak murid.

OO.. ko jual yer. Ok, aku akan beli (walaupun pantun ko aku x ikut format..hehee)

Time pree meng'adsense'kan diri,
Daripada duk melepak kat kedai kopi,
Dunia dan akhirat perlulah diseimbangi,
Barulah berkat dan melimpah rezeki...


Insyaallah... Aku nasihat kat diri sendiri tu... Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

41 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Jun 02, 2009 1:49 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
hi Naz... amacam sekarang??


_________________
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/
View user profile

42 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Thu Sep 10, 2009 4:30 pm

salam semua, aku mmg dah terlambat sangat join benda ni...tapi thanks to naz punya adsense blog, aku dah create 6 blog (4 niche blog..rasanya la), berdasarkan panduan2 diberi mmg ada la dapat adsense income sikit, cuma skrg dah 2 hari tak masuk...tengah fikir camne nak byk kan lagi traffic.., btw kenapa tak aktif kat sini dah? Bawah ni blog2 yg saya buat la:-

* http://macadamia-nut-oil.blogspot.com/
* http://cathodic--protection.blogspot.com
* http://wheelersguesthouse.blogspot.com/
* http://live-strong-bracelet.blogspot.com/
* http://dog-nail-clippers.blogspot.com/
* http://bernina-sewing-machine.blogspot.com/
* http://ringgitdigger.blogspot.com/

View user profile

43 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Thu Jan 21, 2010 7:17 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Assalamualaikum.. 2010 telah tiba. 2009 menjadi iktibar.. =D

View user profile

44 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Wed Mar 23, 2011 10:36 pm

salam semua geng ebizz,saya baru jer join forum ni...soory la saya baru jumpa forum ni...maklum la jarang sangat nk berkomentar dalam forum..dah biasa kat wangciber (bukan promote).apa2 hal pun harap semua happy go google..

View user profile

45 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue May 24, 2011 5:03 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
lama dah member2 kat sini sepi. bro admin pun lama dah x nmpak muka...


_________________
http://diamonique-engagement-ring.blogspot.com
http://cabbagesoupdiet-bestrecipe.blogspot.com/
View user profile

46 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Wed Jun 29, 2011 10:42 am

sorry lambat reply elly....knape bleh jadi camtu.....

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 2]

Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum