Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Apa nak buat dengan duit Adsense?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Apa nak buat dengan duit Adsense? on Wed Nov 12, 2008 3:14 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Dapat 1st payment dari Google Adsense (GA) memang 1 pengalaman yang amat menyeronokkan. Masa saya 1st time dapat payment rasa macam x percaya. Iyalah selama berbulan2 collect earning sampai cecah 100, akhirnya cek pertama sampai ke rumah. Duit tu saya guna... lupa la pulak. Ish... dah tua la tu, smpai x ingat...Smile

Saya criter yang saya ingat. Saya telah membeli sebuah laptop, bayar kredit kad, bayar installment rumah dan buat modal untuk projek kecil saya. Nampaknya program GA ni banyak membantu saya time saya 'sesak'. Saya ucapkan ribuan terima kasih kepada GA kerana mewujudkan produk yang hebat ini walaupun datngnya dari USA. Mana yang baik dari sana saya ambil dan yang tak baik saya jauhkan..

Future Planning saya dengan GA, insyaallah saya nak tingkatkan earning untuk beli apa yang saya nak. Buat masa ni, saya nak beli software2 yang boleh memudahkan saya dalam business ni. Kalau pakai yang free, lambat dan kurang efektif sikit. Maklumlah mender free, kadang2 ambil masa yang lama untuk guna. Kalau guna yang berbayar cuma beberapa klik saja dah settle.

Selain tu saya nak upgrade kereta iswara kesayangan saya. Kasik cun dan garang sikit. Maklumlah sejak dulu kereta tu banyak berjasa kepada saya. Kalau dia takder, patah kaki saya. Tak boleh nak ke mana. Ok, kalau ada sesiapa yang ada impian tentang topik yang saya buat ni, jangan malu2 untuk tulis. Lagipun sebagai 1 dorongan untuk meningkatkan prestasi dan produktiviti sacara psikologi. Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

2 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Sat Nov 29, 2008 12:56 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Alhamdulillah, bulan ni saya dapat lagi payment. Mcm biasa saya gunakan untuk bayo installment apa2 yang patut. Cadang nak beli domain sendiri, tp bila pikir balik, lain kali lah...Pasal pakai blogspot pun dah cukup best...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

3 Jika saya.. on Sat Feb 21, 2009 6:20 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:Alhamdulillah, bulan ni saya dapat lagi payment. Mcm biasa saya gunakan untuk bayo installment apa2 yang patut. Cadang nak beli domain sendiri, tp bila pikir balik, lain kali lah...Pasal pakai blogspot pun dah cukup best...

Saya Nak Kumpul Buat Pegi Umrah tahun Depan..Insyaallah lol!

View user profile

4 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Mon Feb 23, 2009 3:36 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Wah... bagus cita2 tu. Saya doakan semoga tercapai. Amin...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

5 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Mon Feb 23, 2009 11:27 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Kalau 1st payment mesti lebih 100 kan? kalau convert ke rm dlm 3,4 ratus jugak. hmm, banyak juga. Hmm... i nak buat apa yer? mungkin belanja Naz kot??

View user profile

6 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Sat Feb 28, 2009 12:44 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
hohohoo... ada org nak blanja saya la. mcm mana x perasan nih...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

7 huhuhu on Sat Feb 28, 2009 10:09 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:hohohoo... ada org nak blanja saya la. mcm mana x perasan nih...

Ya..
kita belanja Bro Naz Dulu lah..

Bro Naz duduk mana?

View user profile

8 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Sun Mar 01, 2009 5:15 am

palee

avatar
New Member
New Member
Blanjer la aku sekali...

View user profile

9 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Sun Mar 01, 2009 10:43 am

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
palee wrote:Blanjer la aku sekali...

Insyaallah...

Bro Palee ni pemalu ya orngnya..
tu sebab pakai helmet What a Face

Ada superbike ke?

View user profile

10 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Thu Mar 26, 2009 7:38 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
fuh... lama x menjengok2 sini. apa khabar semua??

View user profile

11 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Sun May 03, 2009 4:10 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Assalamualaikum..
Huhuhu
siapa CO pilot yang Bro Naz maksudkan..

Adsense saya dah kena band sebab melangar TOS google. yang blog http://lakeside-collections-catalog.blogspot.com/ ni..

dia dah berapa di 1st page google dan tempat ke-3 mungkin main web admin dia perasan kewujudan blof saya..lalu membuat report.

apa saya perlu buat sekarang? =D

View user profile

12 Re: Apa nak buat dengan duit Adsense? on Tue Jun 02, 2009 1:48 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
lama juga i x menjenguk blog ni. fareast, awak punya adsense kena block ker? i pikir mungkin awak copy paste bulat2 article kat dlm main website. i cuma agak saja...

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum