Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Promosi blog anda di ruangan komen

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Promosi blog anda di ruangan komen on Tue Nov 04, 2008 10:17 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Dalam tips yang lepas, saya ada ceritakan promosi di Guest Book. Kali ini saya nak cerita mengenai promosi di ruangan komen pula. Kebiasaannya ruangan komen banyak terdapat di laman blog seperti Blogspot, Wordpress dan blog berbayar. Jika anda menulis di ruangan komen, pastikan anda memberikan komen yang bernas tentang topik yang anda baca dalam blog tersebut. Jangan keluar dari tajuk. Ini untuk mengelakkan komen anda itu dibuang oleh pemilik blog. Selain itu, pastikan alamat blog anda ditulis dengan betul selain menulis nama samaran dan alamat email anda. Lebih elok jika anda memberikan komen pada laman blog yang mempunyai PR (Page Rank). Ini membantu blog anda diindeks oleh search engine dengan lebih cepat disamping meningkatkan PR blog anda itu sendiri. Selamat mencuba...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

2 Re: Promosi blog anda di ruangan komen on Tue Jan 13, 2009 3:38 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Good info. i dah cuba dah. traffik dah start datang.

View user profile

3 Re: Promosi blog anda di ruangan komen on Sun Jan 25, 2009 10:42 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
lagi rajin u post kat ruangan komen, lg bnyk trafik dtg.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

4 but.. on Sun Feb 15, 2009 6:28 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
Naz wrote:lagi rajin u post kat ruangan komen, lg bnyk trafik dtg.

Tetapi ada pengalaman IM yang blog mereka kena Block..
Reason dia blog spaming..tapi tidak pasti bagai mana kaedahnya seingga diblock blog IM berkenaan.

hatta dia sendiri keliru di mana salah silap dia sehingga dia dikenakan tindakan mengejut.. affraid

Adakah kaedah Ini Legit? What a Face

View user profile

5 Re: Promosi blog anda di ruangan komen on Mon Feb 16, 2009 9:54 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Hmm... memang dikira spamming jika kita tulis perkara yg sama dan linkkan URL.
Sebagai contoh ; Hi Nice blog. My blog : abc.com
Jika kita komen sebegitu pada berpuluh2 blog, memanglah dianggap sbg spamming.
Maksud saya, jika mereka buat entry pasal A, kita perlulah komen berkisar tentang perkara A. Sepatutnya komen kita sepatutnya berbeza setiap kali memberi komen. Saya x tahu mcm mana saudara IM yg awak katakan dikenakan tindakan ataupun diblock. Melainkan kalau dia membuat komen seperti ayat yg saya boldkan di atas atau seumpamanya..


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

6 Re: Promosi blog anda di ruangan komen on Wed Feb 18, 2009 6:48 pm

Ryo


New Member
New Member
Good info,,dpt mmbantu mcari plawat ke blog kite..

View user profile

7 Banyak on Sat Feb 21, 2009 8:28 pm

fareast

avatar
Senior Member
Senior Member
kim46 wrote:Good info,,dpt mmbantu mcari plawat ke blog kite..

Banyak lagi yang Kim boleh dapatkan
pada Blog Bro Maz cara untuk SEO kan Blog

View user profile

8 Re: Promosi blog anda di ruangan komen on Sat Feb 28, 2009 12:43 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
SEO tu cuma salah 1 usaha mesra s.engine. boleh refer kat internet untuk dptkan lebih bnyk maklumat..


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum