Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Selamat datang ke forum Ads3ns3

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Wed Oct 22, 2008 12:03 am

Admin

avatar
Admin
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Thread ni khas untuk mereka2 yang baru join. Berikan ucapan selamat anda di sini.

View user profile http://ads3ns3.forumotion.com

2 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Wed Oct 22, 2008 12:11 pm

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Admin wrote:Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Thread ni khas untuk mereka2 yang baru join. Berikan ucapan selamat anda di sini.
Nampaknya, i org pertama kat sini. bertuahnya i. heheee.... bagus naz buat ruangan forum cam ni. nak tulis dlm blog u agak terhad. tak ramai orang muda mcm naz sanggup berkongsi ilmu. kebanyakan diorang makan sensorang jer. kalau ada pun nak kena beli ebook diaorng. mcm naz ni best, kasik free jer. semoga ruangan forum ni akan meletup2 mcm popcorn dalam oven. dan income naz akan bertambah berlipat kali ganda... amin Very Happy

View user profile

3 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Thu Oct 23, 2008 2:43 am

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
ooo... kena lapor diri dulu yer. apa aku nak ckp ni? nick aku putera miskin. walaupun miskin, tetapi hati aku kaya. apa da aku merepek.... heh.
awek kat atas tu solo lg atau dah berpunya. heheheheeee....
aku budak baru kat sini dan nak belajar pasal adsense. dengar citer boleh buat duit. aku memang nak buat duit, pasal aku miskin. kalau dah kaya, aku nak tolong orang miskin mcm aku. aku pun dah pening dengan bahasa sastera aku nih.
naz, tolong beri tunjuk ajar kat aku yang zero ni..

View user profile

4 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sat Oct 25, 2008 12:14 am

ayid


New Member
New Member
Salam Naz dan semuanya...aku just nak share...ttg niche adsense ni aku dah baca post kau Naz...apa yang boleh aku katakan rugi pada mereka yang tak praktikkan apa yang telah dikongsikan.

Sblm pening dengan ayat aku ni...aku tengah cari beberapa niche patutlah orang cakap nak cari niche yang power ni memang memenatkan. Aku cuba cari bahan kat magazine.com kat amazon.com, kat beberapa forum tapi nak dapat niche yang power tak dapat.

Kenapa perlu niche yang power.....sbb aku nak buat duit bermula dengan benda yang betul tak nak buang masa....betul keaku cakap Naz....kalau salah tolong tunjuk ajar ya...kirim salam ngan awek kat ata tu..

Ayid

View user profile

5 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sat Oct 25, 2008 1:38 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Putera Miskin wrote:ooo... kena lapor diri dulu yer. apa aku nak ckp ni? nick aku putera miskin. walaupun miskin, tetapi hati aku kaya. apa da aku merepek.... heh.
awek kat atas tu solo lg atau dah berpunya. heheheheeee....
aku budak baru kat sini dan nak belajar pasal adsense. dengar citer boleh buat duit. aku memang nak buat duit, pasal aku miskin. kalau dah kaya, aku nak tolong orang miskin mcm aku. aku pun dah pening dengan bahasa sastera aku nih.
naz, tolong beri tunjuk ajar kat aku yang zero ni..
selamat datang. ko ni saper eh?? aku kenal ker? tahniah pasal ko dah buat keputusan yg bijaksana. ko ni miskin, tp putera. negara ko kena jual ker? hehee...
niat yg baik ko tu aku respek. nak tolong org miskin bila dah kayos. baguih... 1 nilai murni yg amat baik utk dicontohi. kalo ko betul2 nak wat duit, apa kata ko join projek aku ngan partner aku. x payah kluar duit. cuma kena fokus dan jng jemu. itu ajer. nanti aku private massage (pm) ko kalu nak start. ok bro, salam...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

6 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sat Oct 25, 2008 2:46 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ayid wrote:Salam Naz dan semuanya...aku just nak share...ttg niche adsense ni aku dah baca post kau Naz...apa yang boleh aku katakan rugi pada mereka yang tak praktikkan apa yang telah dikongsikan.

Sblm pening dengan ayat aku ni...aku tengah cari beberapa niche patutlah orang cakap nak cari niche yang power ni memang memenatkan. Aku cuba cari bahan kat magazine.com kat amazon.com, kat beberapa forum tapi nak dapat niche yang power tak dapat.

Kenapa perlu niche yang power.....sbb aku nak buat duit bermula dengan benda yang betul tak nak buang masa....betul keaku cakap Naz....kalau salah tolong tunjuk ajar ya...kirim salam ngan awek kat ata tu..

Ayid
salam kembali bro. aku paham apa yg ko cuba sampaikan. niche tu sebutannya pendek jer. tp impak yg terhasil begitu besar. dulu2 aku wat adsense tanpa niche yg baik, so income tu ciput2 jer. pas aku study dng otai2, baru aku paham mengapa niche tu terlalu penting dlm online biz nih. internet user kat muka bumi ni dah hampir mencecah 2 bilion. kalo dlm angka ia ditulis begini : 2,000,000,000. panjang kan??? mereka terdiri dpd pelbagai minat, latar belakang dan warna kulit. jika kita pecahkan sesuatu perkara kepada bahagian2 yg kecil dan pecahkan lagi kpd bhg yg lebih kecil, ia akan memecahkan angka 2bilion td kpd jumlah yg lebih kecil. jika pecahan perkara td diperlukan oleh 0.000001% pengguna contohnya, maka ia akan memberikan peluang utk kita mengaut keuntungan dlm lingkungan ruang peahan perkara td. menarik user yg sedikit lebih mudah dr menarik user yang banyak. bak kata pepatah; sikit2 lama2 jadi bukit. jika bernasib baik, boleh menjadi gunung.

ok, aku stop membebel pasal pemahaman aku pasal niche. aku dah review blog casio ko. sungguh niche. tp, kalau boleh biarlah ada demand dlm search engine. pasalnya kat situ kita akan dptkan bnyk trafik dan visitor yg berkualiti. aku ada idea utk keyword yg aku fikir sesuai utk ko gunakan. keyword yg kurang saingan tp ada permintaan dlm search engine.

1. orbs and digital cameras
2. casio exilim ex-z80 camera fashion cases
3. casio paw1300
4. casio waveceptor tough solar
5. casio tv-1800b
6. casio ex-v7sr
7. casio wk-110 arranger keyboard
8. casio dm-1200te
9. casio lk-90
10. casio 210 sound bank

ko buleh cek satu satu k.word tu guna seobook. memang ada demand dan yg best, kurang saingan. nilai k.word2 tu ko boleh cek kat adwords. harap2 maklumat ni dpt membantu atau mencetuskn idea yg lain. ok, good luck.

*awek yg ko suruh kirim salam tu ckp, kirim salam ko tu sendiri kat dia. Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

7 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sat Oct 25, 2008 11:25 pm

ayid


New Member
New Member
Fuhhh ngapa aku tak terfikir?

Fuhh TQ bro aku study lagi anyway aku dah buat juga www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com

View user profile

8 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sun Oct 26, 2008 2:22 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ayid wrote:Fuhhh ngapa aku tak terfikir?

Fuhh TQ bro aku study lagi anyway aku dah buat juga www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com

takper. slow2 kayuh. kalo dah dpt rentak, baru kayuh selaju yang mungkin. nampaknya kita berdua jer aktif sehari dua ni. mana yg lain? agaknya sibuk dng open house kot. pas rayer kita, rayer india puler. sok aku ada 5 open house. sempat x sempat tak tau lah.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

9 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Oct 27, 2008 1:12 am

Annies

avatar
New Member
New Member
Naz wrote:
ayid wrote:Fuhhh ngapa aku tak terfikir?

Fuhh TQ bro aku study lagi anyway aku dah buat juga www.casio-exilim-slim-digital-camera.blogspot.com

takper. slow2 kayuh. kalo dah dpt rentak, baru kayuh selaju yang mungkin. nampaknya kita berdua jer aktif sehari dua ni. mana yg lain? agaknya sibuk dng open house kot. pas rayer kita, rayer india puler. sok aku ada 5 open house. sempat x sempat tak tau lah.
hi semua. i baru join. niat tu nak buat duit sambilan dng buat blog free spt yg i baca dlm blog naz. very simple, tp kalau org mcm i buat sure x dpt sesen pun. oklah, selamat berkenalan.
~Annies

View user profile http://handmade-beaded-earrings.blogspot.com

10 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Oct 28, 2008 10:18 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Selamat datang annies. Jng segan2. buat mcm rumah sendiri. yang penting, awak kena rajin baca maklumat2 yang ada dalam forum ni dan blog saya.sekarang ni posting belum banyak lg. so, x la letih sngt membaca.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

11 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Fri Oct 31, 2008 9:56 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Kepada orang yang baru reg kat sini, i ucapkan selamat datang. semoga dpt kebaikan dan rajin2 kongsi ilmu kat sini.

View user profile

12 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Nov 03, 2008 8:52 am

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
Hi... naz, ko x kenal aku tp aku kenal ko, heheee. bro, aku naper forum ni x ramai orang ha? sory tanya. tp ok gak pasal suka camni pasal x bnyk post sampah mcm ruangan2 forum yg laen. Smile

View user profile

13 Pening sikit on Thu Dec 18, 2008 11:40 pm

freestyler


New Member
New Member
Assalamualaikum Naz dan semua...
Aku ada soklan nak tanya ni. Tentang senarai keyword yang Naz bg kat brother ayid tu kan, yang casio sume tu, aku dah try taip kat google search, tp nape xde ads kat sponsored links tu, klu ade pun 1 @ 2 ads je. Tp aku check kat blog brother ayid tu, yg casio exilim tu, ade plak ads...
Macamane tu? Boleh terangkan x? Sebab setahu aku keyword yang kite nak pilih untuk buat blog tu mesti ade adsense yang berkaitan kan? Boleh ajar tak camner? Hehehe, aku ni orang baru, baru nak try wat adsense ni.
Thanks ya Smile

View user profile

14 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sun Dec 21, 2008 1:33 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
hi f.s...

boleh i jawabkan?? actually, ads yg keluar biasanya relevant dng isi kandungan blog. kalau blog pasal kamera, akan kuar ads kamera juga. mungkin keywords yg naz kasi tu x der ads yg kuar dlm google search, tp mungkin akan kuar dlm blog kerana adsense akan cari keyword2 dlm arikel yang ditulis dlm blog dan akan memunculkan ads yang relevant. kalau salah tolong betulkan ya naz... Smile

View user profile

15 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Dec 23, 2008 9:16 pm

freestyler


New Member
New Member
oh ye ke... oklah nt aku cuba. tq2 Smile xpe sape2 jawab pun. lgpun brother Naz kiter tu busy kan, orang dah steady income xyah ar keje keras sgt, tuai hasil je Very Happy syabas2.

View user profile

16 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Thu Dec 25, 2008 9:55 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Waalaikumsalam... Hidup lagi forum ni rupenyer.. aku ingat semua dah senyap. tu pasal aku jarang jengok sini. hi bro freestyler. Salam perkenalan dan selamat datang. memang betul seperti yang sis elly tulis tu. keywords tu memainkan peranan penting untuk 'memunculkan' iklan adsense dalam blog atau website. tetapi jika iklan yang didaftarkan dlm adwords tidak mencukupi, mungkin akan kelur iklan2 lain yang langsung x berkaitan dengan keywords. berkenaan niche bro ayid tu, sebenarnya adsense cuba memadankan dengan iklan yang ada dlm database adwords. memang selalu terjadi begitu. dlm search engine x der kuar iklan,tp bila dlm blog ada pulak iklan. tu jng dipeningkan sangat pasal jika bina 1 blog yang niche, iklan yang relavent akan keluar. Jika kita bina blog yang campur-campur, iklan yang kuar pun campur2 juga macam rojak penang. apa yang penting kita tahu nak cari niche yang baik (kurang saingan, ada demand dan ada nilai dlm adwords). pas tu bangunkan blog dan buat marketing. semudah abc.. tp jika x der kesabaran dan ketekunan, memang sukar. aku harap ko paham dengan penerangan ringkas aku ni. tq kerana bertanya dan aku suka untuk menjawabnya kerana aku suka jawab mender2 yang aku tahu. kalau aku x tau aku akan beritahu aku tak tahu. berkenaan niche ko pasal w.m tu amat bagus kerana nilai dlm adwords tinggi. tp kena lebih rajin wat marketing pasal saingan terlalu banyak. maybe ko gunakan h.p.k tp yang penting haruslah niche yg kurang saingan. hehee... terover pulak aku ni. oklah, semoga suksess Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

17 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sun Dec 28, 2008 12:29 am

freestyler


New Member
New Member
Ok, jelas. Tq bebanyak bro. Hehee, 2 ar, skang sesen pun x dpt lg, ekeke, blog dah diindex dlm google tp xtau yang ke bape ratus, x penah jumpe, dah jenuh cari Very Happy
kalau gitu aku try wat blog baru lar. tp kan, kalau nak bagi blog kita tu berada dlm ranking antara yang terbaik, di samping perkasakan blog tu ngan step2 yang telah diterangkan, kenalah wat bagi cantik n kreatif jgk kan? kalau plain je xleh duk di page yang pertama gak kan? sebab aku tgk blog coach samantha sunglasses tu cool je, kemas n padat. aku x reti wat gitu sume, klu aku wat, plain je, ekeke, x menarik n memboringkan tongue

View user profile

18 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Dec 29, 2008 12:39 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ada beberapa prinsip yg aku buat semasa memblog :
1. buat blog bukan sekadar untuk dapat duit sahaja tetapi untuk dapatkan ilmu baru.
2. buat blog bukan pasal minat sesuatu topik tetapi untuk tahu topik baru. tapi kalau blog pasal kita minat topik tu lagi baik.
3. 2 blog lagi bagus dari 1 blog. jadi jangan segan untuk buat banyak2 blog.
3. blog yg cantik dan kreatif adalah perkara yang ke 19. heheee... so, jng tumpukan sngt utk itu. contohnya blog che det. plain giler, tp berjuta visitor ke sana. so, tumpukan pada isi kandungan yang kreatif dan fresh. boleh copy paste article org lain tapi pandai2lah ubah ayat2 asalkan dan jng lupa kasik kredit pada author asal.
4. jng bazirkan waktu depan pc. fokus pada apa yang kita fikir boleh upkan lg blog2 kita. bila dah selesai, buat bender lain pula seperti bersukan dll.
5. jng masukkan gambar bnyk sngt pasal akan buat blog kita berat dan ini akan membuatkan kita kehilangan visitor.

cukup 5 dulu kot? pasal x dpt sesen pun dr adsense, insyaallah ada rezeki tu sok lusa. semua tu kerja tuhan. kita cuma mampu berusaha dan selebihnya kita tawakal sahaja.

pasal blog 'sunglasses' tu aku cuma masukkan beberapa gambar yg sesuai, masukkan artikel serba sedikit dan maklumat tambahan sahaja. so,jadilah blog yg padat dengan maklumat, ringan dan niche. tp sekarang blog tu dan terkebelakang dlm google. pasal lama dah aku abaikan blog tu, x update. bukan malas, tp kurang bahan. blog tu cuma untuk tutorial saja. kalau crita tanpa contoh agak sukar aku xplain.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

19 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Dec 29, 2008 5:36 pm

freestyler


New Member
New Member
ok, terima kasih Naz. Nanti aku ade apa2 soalan aku tanya lagi yea, boleh kan? hehee

View user profile

20 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Dec 30, 2008 1:23 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
boleh. insyallah... Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

21 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Jan 13, 2009 3:32 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Tanya la... Bro kita ni jawab dengan bersungguh2. Moga2 rezeki dia makin melimpah ruah... amin

View user profile

22 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Jan 20, 2009 1:35 am

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
elly, u duk mana. mcm fames jer muka u ni.

View user profile

23 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Sun Jan 25, 2009 10:32 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Kat Mesia bumi tercinta... macam kat profile dia tu la... har...har..har..


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

24 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Mon Feb 02, 2009 12:59 am

BiteThatByte

avatar
Junior Member
Junior Member
Salam...

Wah.. aku nak join forum n i yea..

View user profile

25 Re: Selamat datang ke forum Ads3ns3 on Tue Feb 03, 2009 1:17 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Selamat datang BiteThatByte. Buat macam rumah sendiri...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum