Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Mempromosi URL melalui signature file dalam email

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Signature file adalah sebuah “Resources box” yang terdapat pada bahagian bawah sesebuah e-mail yang akan turut serta dikirim secara automatik ketika kita mengirim e-mail. Signature file boleh dibuat pada semua e-mail client dan kita boleh menggunakannya untuk mengiklankan serta mempromosi blog/web kita.
Signature file biasanya kelihatan seperti iklan baris yang pendek yang berjumlah kurang dari 7 baris. Contoh signature file adalah seperti di bawah :

------------------------------------------------------------------------------------------------

nama_anda@web_anda.com
Keterangan ringkas web anda
http://www.web_anda.com

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mungkin anda boleh mencantikkan ia lagi dengan menambahkan warna, jenis tulisan, small icon, image bergerak (gif,java,flash dll). Yang penting anda jangan salah taip alamat url anda.

Bayangkan jika anda menghantar 1 email yang menarik kepada 10 orang dan 10 orang tu akan menghantar kepada 10 rakan mereka. Bukankah itu promosi berangkai secara percuma? Saya pernah lakukan dan hasilnya agak bagus dan sampai sekarang, trafik masih ada lagi walaupun sudah beberapa bulan yang lepas saya menghantar email tersebut.

Cubalah, pasti anda tidak akan kecewa. Kalau tak jalan pun apa nak kisah pasal nak buat ni free jer. Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum