Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/ on Sat Nov 01, 2008 1:40 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Hi.. Saya nak listkan blog niche terbaru saya. Ia berkaitan dengan pembancuh kopi. Dalam Google search engine terdapat 117,000 persaingan dan jumlah carian harian adalah 89 menggunakan keyword 'keurig coffee makers'. Bila saya gunakan formula niche, ianya bersamaan 44. Dalam Adwords, purata nilainya ialah USD4.51. Kira ok la... Jadi blog ni memenuhi ketiga2 syarat iaitu :
1. Ada permintaan
2. Kurang saingan
3. Ada nilai Adwords

Saya dapat niche ni dalam masa kurang 2 minit. Bagaimana ya? Time tu saya sedang menonton siri televisyen kegemaran saya, McGyver. Sesambil tu mata dan jari jemari saya kat laptop. Oleh kerana mata dah semakin sepet kerana mengantuk, saya menghirup minuman panas yang berada di hadapan saya. Terus mata saya kembali cerah. AHA...! Tercetus idea baru apabila saya mencium aroma harum dari gelas yang saya pegang. Saya memandang warna minuman yang hitam pekat, ya... kopi.

Apalagi, terus saya taipkan perkataan 'coffee' kat SEOBOOK. Alhamdulillah saya telah terpandang perkataan 'keurig coffee makers' dan buat sedikit analisis. Oleh kerana keyword tu memenuhi 3 kiteria di atas, saya terus booking kat blogspot. Bila saya free baru saya akan develop blog tu.

Itulah sedikit cerita bagaimana saya dapat idea untuk blog niche terbaru saya iaitu :
http://keurig-coffeemakers.blogspot.com


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

2 Re: http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/ on Tue Jan 13, 2009 3:29 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Senangnya u dapatkan niche. Macam makan kacang goreng jer... sambil minum kopi plak tu. Ni yg i kena belajar kat u ni.

View user profile

3 Re: http://keurig-coffeemakers.blogspot.com/ on Sun Jan 25, 2009 10:52 pm

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
kalau sebut niche, dlm minda kebanyakan org menggambarkan sesuatu yg besar. sebenarnya,jika kita anggap mudah, maka mudahlah jadinya. contoh niche yang paling mudah ialah 'clip for A4 paper'. tu contoh jer la. niche adalah pecahan2 kecil daripada sesuatu yang umum. semoga lebih faham tentang niche. Smile


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum