Forum menjana pendapatan melalui Adsense


You are not connected. Please login or register

Kenapa anda join Adsense?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Kenapa anda join Adsense? on Fri Oct 31, 2008 10:34 am

Elly

avatar
Senior Member
Senior Member
Hi... i saja2 jer bukak topik ni untuk kita sama2 tahu apa tujuan kita join program ni. Bila i tahu internet boleh jana income, i seperti x percaya dan risau kalau2 terlibat dalam scam program. I dah terkena dengan 1 program yang dipanggil ProfitSwinger. Yang i tahu program tu dijalankan oleh orang malaysia. Mula2 i join sikit2. Pasal takut dia orang tipu. Pas i dapat duit pertama melalui program tersebut, i jadi confident. I ingat2 lupa ROI program tu, tapi % dia memang tinggi. Dalam masa beberapa minggu, kita dapat balik modal. Mula2 i labur dalam $20,30. lepas dapat duit, i labur lagi banyak sampai beribu2 USD. Pada satu hari, program tu ada masalah. Trader yang pegang duit investor dah lari. Pihak admin program tu dah bawa perkara ini ke tengah dan pelbagai2 usaha dah dijalankan. namun trader tu melarikan diri dan hilang tanpa dikesan. Sampai sekarang duit para investor lenyap dan jumlahnya bukan sedikit.

Bila dah kena macam tu i rasa phobia dengan program2 internet sampailah i hari i terjumpa blog http://ads3ns3.blogspot.com time i cari maklumat dalam google. Bila i baca dan kenal dengan owner blog tu, i kembali yakin dengan program internet iaitu adsense (walaupun i belum dpt apa2 lg). Dan sekarang i sedang dalam usaha nak buat income banyak2 untuk setlekan hutang2 seperti kereta dan bercadang nak beli rumah (besar cita2 tu.. Very Happy ) Selain tu i join adsense ni pasal i pernah belajar komputer dan html dulu. So, i fikir kenapa tak gunakan pengetahuan yang ada tu untuk tujuan ni.

Memang i tahu adsense bukan shortcut buat profit. mana tahu 1 hari nanti i boleh jd mcm naz. Very Happy . Itulah sebab i join. Dan mungkin kalau i dah mahir, i akan ajarkan kepada kawan2 i yang berminat.



Last edited by Naz on Sat Nov 01, 2008 3:08 am; edited 1 time in total (Reason for editing : Ada ayat yang boleh menyinggung 1 pihak)

View user profile

2 Re: Kenapa anda join Adsense? on Sat Nov 01, 2008 3:05 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Wah... u buka thread yang menarik. Bagus la cam ni. Jadi forumer yang produktif dan berkualiti. Hmm, pasal apa i join Adsense? jap i imbas balik sejarah beberapa tahun lepas. Ok, dah ingat. I mula2 join secara suka2. I daftar jer, tapi i langsung x tau apa tu Adsense. Tak silap i, i gunakan website i dlm bm. Ntah mcm mana Adsense boleh luluskan aplication i tu. Lepas daftar i terus lupa pasal i tak tahu nak guna Adsense. Selepas beberapa tahun, i join 1 program buat duit guna Adsense yang 1 jumpa dalam forum. Program ni gunakan video seperti youtube sebagai content dan kita kena masukkan no. id Adsense kita kat sana. I ambil embed code dlm youtube dan pastekan kat website tu. Video yang i ambil adalah video unplugged dan video clip dalam dan luar negara. Bila orang tengok video tersebut guna link i dan klik iklan adsense, i dapat duit. Mula2 join memang tak nampak hasil. Tapi bila 1 hari bila i log in Adsense i, ada 1 klik terhasil yang bernilai 20sen. Time tu i mula terfikir tentang potensi internet untuk buat duit. Start dari situ i mula ghairah dengan menatang yang dinamakan Adsense nih. Kalo nak join program tu, ni link dia (hehee...tu link referral i):
http://www.thevideosense.com/user/okeyhh

Sebab lain ialah, ekonomi Malaysia sifatnya tak menentu. Sebenarnya i seorang kontraktor sepenuh masa. So, projek adakalanya ada dan adakalanya langsung tak ada. Faham2 sajalah kalau bekerja sendiri. Kalau makan gaji lainlah criter. Pernah company i x der job dalam beberapa bulan. Tuhan sajalah tahu betapa beratnya bahu nak memikulnya. Habis i korek semua duit yang ada (termasuk tabung ayam) untuk bayar installment dan expenses bulanan. Dan yang paling membuatkan i semakin fokus pada Adsense bila ada 1 projek yang i dapat mengalami kerugian yang teruk. Pertama pasal harga bahan binaan tiba2 mengalami kenaikan kerana harga minyak naik mendadak. Kedua pasal arahan dalam tender tidak jelas menyebabkan salah paham, kos meningkat dan terpaksa bayar gaji pekerja lebih kerana masa menjadi lebih panjang. Tak perlulah i beritahu company mana yang keluarkan tender tu, nanti jadi isu pulak. Dalam keadaan tertekan tu, i bernasib baik pasal dapat payment dr Google setiap hujung bulan. Dapat juga bayar apa2 yang patut.

Bila i renung balik, banyak pengajaran dan hikmah di sebalik peristiwa tu. Yang penting kita kena sentiasa berfikiran positif dan sentiasa mencari jalan untuk memajukan diri. Kalau bukan kerana perkara2 tu, mungkin i takkan buat apa yang sedang i buat sekarang. Bila kita susah, kita akan rasa seolah2 diri kita tak ada apa. Tetapi kita lupa akan potensi yang sedang tidur dalam diri kita. Tugas kita untuk menyedarkan gergasi yang sedang tidur itu supaya bangkit mengatasi cabaran hidup. Itulah sedikit sebanyak criter kenapa i join Adsense...


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

3 Re: Kenapa anda join Adsense? on Tue Nov 04, 2008 9:13 am

ayid


New Member
New Member
Aku join adsense sebab jelous dgn Naz boleh lepak ngan Elly.... ha...ha..

View user profile

4 Re: Kenapa anda join Adsense? on Tue Nov 04, 2008 9:20 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
ayid wrote:Aku join adsense sebab jelous dgn Naz boleh lepak ngan Elly.... ha...ha..
jangan le jelous.... 'Kami hanya kawan biasa' Very Happy


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

5 Re: Kenapa anda join Adsense? on Tue Nov 04, 2008 9:30 am

ayid


New Member
New Member
Bukan waluapun aku dah joint internet marketing ni since 2005 tapi masih belum buat duit yang banyak cause aku dalam proses study and learning curve, walaupun dah keluar buku menjadi penulis bersama dengan otai (Naz jangan bocor rahsia....)dan dah bolehlah dapat income dari ebook penternakkan tapi aku still jelous dengan Naz dah dapat buat income ngan adsense, jadi itu yang aku nak buat adsense serius, lagipun Naz ni tak jemu nak membantu walaupun aku tanya soalan banyak kali tapi dia cool aje jawab.

Adsense ni free takyah keluar modal cuma kerahan tenaga aje, kalau kita jumpa fomular yang ok kita share kat sini, tak luak pun malah berlipat ganda rezeki kalau kita saling membantu.

OK apa tunggu let join the club.

View user profile

6 Re: Kenapa anda join Adsense? on Tue Nov 04, 2008 10:03 am

Naz

avatar
Senior Member
Senior Member
Dont worry, aku takkan bocorkan rahsia identiti sebenarmu (biarlah rahsia). Anyway aku salute kat ko pasal buat e book tu dng otai. Bukan senang nak hasilkan sesebuah e book yang x pernah ada ada pasaran yang boleh membantu usahawan ternak melipatgandakan hasil dan menjimatkan kos. Aku yang dah lama nak jadi usahawan tani ni pun terbengkalai separuh jalan. Niat di hati nak buat balik, insyaallah. Tapi mungkin nak pakai tanah sendiri kat kg. Kalo jadi, aku nak minta kepakaran dan pendangan ko, Ayid. Kena ada sifoo, baru boleh jalan. Kalo aku buat sengsorang, alamat x jadi ler...

Adsense ni,memang pree giler. Semua orang ada talent jadi usahawan. Dunia online dan dunia offline tak banyak beza, cuma bagaimana kita memandang sesuatu itu akan menghasilkan tindakan2 selaras dengan paradigma kita. Jika kita pikir susah, maka susah la jadinya.


_________________
Smile
View user profile http://ads3ns3.blogspot.com/

7 Re: Kenapa anda join Adsense? on Tue Nov 04, 2008 3:23 pm

Putera Miskin

avatar
New Member
New Member
Aku join pasal ramai orang kata boleh buat duit dng Adsense ni. Aku tak tau mcm mana depa boleh dpt duit bnyk2 tu, tp aku nak try gak. Sebab ada yang sudi ngajo secara pree, aku brani join..

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum